Yaşam

Yönetmenliğiyle Kült Yapımlara İmza Atmış Quentin Tarantino’nun Sinema Kurgusuna Dair Filmler

Quentin Tarantino; Pulp Fiction, Reservoir Dogs, Born Killer ve Kill Bill gibi birçok kült filmin yönetmenidir. Tanınmış kültüre karşı duruşuyla Tarantino sinemalarında her zaman kan ve kargaşa vardır.

Quentin Tarantino’nun filmlerine gönderme yapan Taxi Driver, The Dad, The Silence of the Lambs ve The Season of Love gibi aykırılıklarıyla bilinen yapımlarına göz atabilirsiniz. İyi seyirler…

50. Geçersiz Cesetler (1984)

IMDb. 6.8

Özet: Genç bir oyuncunun yakınlarda yaşayan güzel bir bayanı gözetleme saplantısının, önemli sonuçları olan bir dizi şaşırtıcı olaya yol açtığı bir sinema. Kız arkadaşı tarafından aldatıldığı için yeni bir hayata başlamaya ve oyuncu olmaya karar veren Jake, bir süre sonra yan komşusuna karşı takıntılı duygular beslemeye başlar. Ancak bu gözetlemeler onu farklı olayların içine çekecektir.

Müdür:Brian DePalm

Oyuncular:Craig WassonMelanie Griffith Gregg Henry

49. Kara Göl Canavarı (1954)

İmdb: 6.9

Özet: Amazon Nehri boyunca fosil arayan bir bilimsel keşif gezisi, efsanevi Kara Lagün’de tarih öncesi bir Gill-Man keşfeder. Kaşifler gizemli yaratığı yakalar ama serbest bırakılır. Gill-Man, keşif gezilerinden birine aşık olan ve onunla nişanlı olan sevimli Kay’ı kaçırmak için geri döner. 3D çekilen ilk filmlerden biri olan bu yapımda, araştırmacılardan birinin nişanlısını kaçırmak için geri dönen bir deniz hayvanı ve sonrasında yaşananlar konu ediliyor.

Müdür:jack arnold

Oyuncular:Richard Carlson, Julie Adams, Antonio Moreno

48. Öldürmeye Hazır (1980)

İmdb: 7.1

Özet: Gizemli sarışın bir kadın, bir psikiyatristin hastalarından birini öldürür ve ardından cinayete tanık olan birinci sınıf telekızın peşine düşer. Cinayet anına tanık olan Liz, katilin bir sonraki hedefi olur. Kadın kıyafetleri giyerek cinayet işleyen bir katil hakkında bir film.

Müdür:Brian DePalm

Oyuncular:Michael CaineAngie DickinsonNancy Allen

47. Ölüm Provası (1999)

İmdb: 7.1 

Özet: Oğlu evden taşınmayı planlayan yalnız bir Japon dul, yakın zamanda bir arkadaşına ve film yapımcısı arkadaşına üzüntüsünü anlatır. Sonra arkadaşı ona yeni bir hayat arkadaşı bulabileceği bir seçme teklif eder. Bir TV programı için röportaj yapıyormuş gibi yaparak Aoyama için bir eş seçmeye karar verirler. Aoyama, bu görüşme sırasında Asami isimli bir kadından etkilenir ancak genç bayanın planları farklıdır.

Müdür:Takashi Miike

Oyuncular:Ryo Ishibashi, Tetsu Sawaki, Jun Kunimura

46. ​​​​Cooley Lisesi (1975)

İmdb: 7.1

Özet: 1964’te Chicago’nun Yakın Kuzey Yakası’nda geçen, tasasız dört lise son sınıf öğrencisinin ve onların en iyi arkadaşlarının, gelecek vadeden bir oyun yazarı ve tüm şehrin basketbol şampiyonunun hayatları trajik bir hal alır. 1960’ların ortalarında, Chicago’nun Yakın Kuzey Yakası’nda yaşayan bir grup lise arkadaşı hayattan sonuna kadar zevk almak için bahse giriyor.

Müdür:Michael Schultz

Oyuncular:Glyn Turman, Garrett Morris, Cynthia Davis

45. Onlar! (1954)

İmdb: 7.2

Özet: New Mexico’daki en eski atom testleri, sıradan karıncaların medeniyeti tehdit eden insan yiyen dev canavarlara dönüşmesine neden olur. Önce bir FBI ajanı ve ailesi, ardından başka ölümler meydana gelir ve asıl suçluların dev karıncalar olduğu ortaya çıkar. Canavar karıncaları durdurmak için kraliçe karıncayı bulmaya çalışan bireylerin ele alındığı bir sinemadır.

Müdür:Gordon Douglas

Oyuncular:James Whitmore, Edmund Gwenn, Joan Weldon

44. Doğuştan Katil (1994)

İmdb: 7.2 

Özet: Micky ve Mallory birbirlerine aşık iki seri katil ruhtur. İkili bir yolculuğa çıkarlar ve bu yolculuk sırasında etraflarındaki bireyleri öldürürler. Bu ikili bir süre sonra medya ikonu olur ve aşıkların çok sayıda hayranı olur. Polis çiftin peşine düşer ama yakalansalar bile medya sürekli seri katillerin yanında yer alır.

Müdür:Oliver Taşı

Oyuncular:Woody Harrelson, Juliette Lewis, Robert Downey Jr.

43. Parayı Al ve Kaç (1969)

İmdb: 7.2

Özet: Beceriksiz banka soyguncusu Virgil Starkwell’in hayatı hakkında bir film. Bu film, Virgil Starkwell adlı beceriksiz, kaba bir suçlunun hayatı hakkında bir belgesel. Virgil’in erken çocukluk ve gençliği, müzik mesleğindeki başarısızlığı ve banka soygunlarına olan takıntısı hakkında bir film.

Müdür:Woody Allen

Oyuncular:Woody Allen, Janet Margolin, Marcel Hillaire

42. Sonsuz Kaçış (1972)

İmdb: 7.3

Özet: Yıllarca hapis yattıktan sonra siyasi bağlantıları sayesinde serbest kalan Doc McCoy, serbest kaldığını sandığı anda başka bir suç işlemek üzere serbest kaldığını fark eder. Doc McCoy bankayı soymayı kabul eder ve soygunun ardından eşiyle birlikte kaçan Jack, peşindeki kişilerden kaçmaya başlar.

Müdür:Sam Peckinpah

Oyuncular:Steve McQueen, Ali McGraw, Ben Johnson

41.Oliver! – Saf Melekler (1968)

İmdb: 7.4

Özet: Bir cenazeciye satıldıktan sonra yetim kalan genç Oliver Twist kaçar ve 1830’ların Londra’sında yaşlı bir akıl hocası tarafından yankesici olmak üzere eğitilmiş bir grup çocukla tanışır. Tacize uğradığı yetimhaneden kaçan Oliver adında küçük bir çocuk, bir grup yankesiciyle karşılaşır ve yeni bir maceraya atılır.

Müdür:carol reed

Oyuncular:Mark Lester, Ron Moody, Shani Wallis

40. Rocky Horror Resim Gösterisi (1975)

İmdb: 7.4 

Özet: Yeni nişanlı bir çift, ıssız bir bölgede bir arıza yaşar ve Dr. Frank-n-Furter’ın garip şatosuna sığınmak zorunda kalırlar. Transgender Gezegeninden gelen Dr. Frank-N-Furter, çiftin geldiği gece ona Rocky Horror adında bir aşk kölesi yaratma projesi olduğunu açıklar. Ortak arkadaşların düğününden sonra, Brad Majors ve nişanlısı Janet Weiss şiddetli bir sağanakta araba sürerken kaybolur. Gördükleri ilk konut, Binbaşı Riff Raff ve kız kardeşi kahya Magenta’ya aittir. Gecenin sonunda çift gerçek kimliklerini ve saklı zevklerini keşfetmeye başlar.

Müdür:Jim Sharman

Oyuncular:Tim Curry, Susan Sarandon, Barry Bostwick

39. Düz Zaman (1978)

İmdb: 7.4

Özet: Max Dembo, geçmişte ağır kabahatler işlemiş ve yıllarca hapis yattıktan sonra şartlı tahliye edilmiş bir adamdır. Uzun yıllardır suç ortamının içinde olduğu için düzgün bir hayat kurmak isteyen Max, kurtulmak istediği suç dünyasından istese de kurtulamaz.

Müdür:Büyük Grosbard, Dustin Hoffman

Oyuncular:Dustin Hoffman, Theresa Russell, Gary Busey

38. Günah Tohumu (1976)

İmdb: 7.4 

Özet: Carrie White, baskıcı annesiyle yaşayan ve annesi yüzünden dış dünyadan habersiz, kendi başına yaşayan bir insandır. Bir gün okulda travmatik bir olay yaşar ve telekinetik yetenekleri olduğunu keşfeder. Carrie, yaşadığı travmanın ardından içine daha da kapanır ve bir gün sınıfından genç bir kızı baloya davet eder. Ancak Carrie’nin partiye davet edilmesinin asıl amacı ona hazırlanan acımasız bir şakadır. Ancak Carrie için hazırlanan müthiş şaka, oradaki herkesin hayatını tehlikeye atar.

Müdür:Brian DePalm

Oyuncular:Sissy Spacek, Piper Laurie, Amy Irving

37. Kelepçeli Aşık (1955)

İmdb: 7.4

Özet: Emekli bir mücevher hırsızı, eski işine döndüğünden şüphelenilmesinin ardından masumiyetini kanıtlamak için yola koyulur. Cary Grant, “kedi” lakaplı eski bir mücevher hırsızıdır, ancak işinden ayrılmıştır. Ancak işini bırakmasına rağmen hala hırsızlıkla suçlanıyor. Bu durum üzerine gerçek hırsızı ortaya çıkarmak ve masumiyetini kanıtlamak için yeni bir maceraya atılır.

Müdür:Alfred Hitchcock

Oyuncular:Cary Grant, Grace Kelly, Jessie Royce Landis

36. Elm Sokağında Kabus (1984)

İmdb: 7.4 

Özet: Genç Nancy Thompson, kendisi ve arkadaşları rüyalarında bıçak eldivenli bir seri katilin ruhu olduktan sonra, ailesi tarafından gizlenen karanlık gerçeği ortaya çıkarmak zorunda kalır. Yıllar önce çocuklarını öldürdüğü aile üyeleri tarafından linç edilen Fred Krueger, Los Angeles’ta bir mahallede gençleri öldürmeye başlar. Freddy, gençlerden intikam almak için yıllar sonra geri döner ve gençler, Freddy’ye direnmek için ellerinden geleni yapar.

Müdür:wes craven

Oyuncular:Robert Englund, Heather Langenkamp, ​​​​Johnny Depp

35. Kehanet (1976)

İmdb: 7.5 

Özet: Robert ve Katherine Thorn her şeye sahip gibi görünüyor. Mutlu bir evlilikleri var ve Robert ABD’nin Büyük Britanya Büyükelçisi ama çocukları yok. Katharine’in ölü doğmuş bir çocuğu olduğunda, hastanedeki bir rahip Robert’a yaklaşır ve annesi doğum sırasında yeni ölmüş sağlıklı bir yeni doğmuş bebeği almalarını önerir. Bunu karısına söylemeden kabul eden Robert, Londra’ya taşındıktan sonra garip olaylar sonucunda karısına haber vermeden hastaneden aldığı bebeğin şeytanla anlaşma içinde olduğunu düşünür.

Müdür:Richard Donner

Oyuncular:Gregory PeckLee RemickDavid Warner

34. Bir Zamanlar… Hollywood’da (2019)

İmdb: 7.6 

Özet: Solmaya yüz tutan bir televizyon oyuncusu ve dublör, 1969 Los Angeles’ında Hollywood’un Altın Çağı’nın son yıllarında şöhret ve başarı elde etmek için mücadele ediyor. İkili, Hollywood dünyasında yaşlandıkça yaşlanıyor ve komşuları Hollywood’un yeni gözdeleri oluyor.

Müdür:Quentin Tarantino

Oyuncular:Leonardo DiCaprioBrad PittMargot Robbie

33. Çete (1964)

İmdb: 7.6

Özet: Eski Hollywood B-filmlerine düşkün iki dolandırıcı, bir dil öğrencisini soygun yapmalarına yardım etmesi için ikna eder. Arthur ve Franz, bir soygun yaparak sonsuza kadar zengin olmayı hayal eden en iyi arkadaşlardır. Franz, büyükannesinin evinde çok parası olan Odile adında bir kızla tanışır ve onu evi soymaya ikna eder. Ancak soygunu planlayan üçlünün planları bekledikleri gibi gitmez.

Müdür:Jean Luc Godard

Oyuncular:Anna Karina, Claude Brasseur, Sami Frey

32. Devlerin Aşkı (1956)

İmdb: 7.6

Özet: Teksaslı bir sığır çiftçisinin, ailesinin ve ortaklarının hayatını anlatan büyük bir sinema. Teksaslı bir çiftçi olan Bick Benedict, ödülünü almak için Virginia’ya giderken Leslie Lynnton’a ilk görüşte aşık olur. Birbirlerine aşık olduktan sonra ikisi evlenir ve Leslie, Bick Benedict ile şehre döner. Burada kadınlara 2. sınıf vatandaş muamelesi yapılması ve eşinin bunu normal görmesi genç bayanı oldukça rahatsız eder. Öte yandan karısının ailesi içindeki bağnazlık ve entrika dolu tartışmalar bitmez.

Müdür:George Stevens

Oyuncular:James DeanElizabeth TaylorRock Hudson

31. Tiksinti (1965)

İmdb: 7.6 

Özet: Ablasının erkek arkadaşını onaylamayan cinsel yönden tiksinti duyan bir kadın depresyona girer. Depresyona giren Carol, herkesten sakladığı saplantılı tiksintilere sahiptir. Bilhassa cinsel yönden çok tuhaf takıntıları olan kadın, erkek kardeşi tatile çıkınca giderek şizofren olmaya başlar.

Müdür:Roman Polanski

Oyuncular:James Villiers, Helen Fraser, Catherine Deneuve

30. Korkunun Bedeli (1977)

İmdb: 7.7

Özet: Dünyanın dört bir yanından dört talihsiz adam, galonlarca nitrogliserini Latin Amerika’nın tehlikeli ormanlarında taşıyarak hayatlarını riske atmayı kabul eder. Hayal kırıklığına uğramış bir gangster, yozlaşmış bir bankacı, ölümcül bir tetikçi ve bir Arap terörist, Latin Amerika ormanlarında küçük bir köyde mahsur kalır. Birbirinden tamamen farklı görünen bu dört kişi, hayatta kalabilmek için ortasında hareket etmek zorundadır.

Müdür:William Friedkin

Oyuncular:Roy Scheider, Bruno Cremer, Francisco Rabal

29. Cadılar Bayramı (1978)

İmdb: 7.7 

Özet: 1963 Cadılar Bayramı gecesinde kız kardeşini öldürdükten on beş yıl sonra, Michael Myers bir akıl hastanesinden kaçar ve tekrar öldürmek için Illinois, Haddonfield adlı küçük bir kasabaya döner. Yıllar sonra yaşadığı mahalleye gelen sapık bir katil ve kurbanlarının ortasındaki kovalamacayı konu alan bir filmdir.

Müdür:John marangoz

Oyuncular:Jamie Lee Curtis, Donald Pleasence, Nancy Kyes

28. Kurtuluş (1972)

İmdb: 7.7

Özet: Cahulawassee Nehri’ni baraj yapılıp göle dönüştürülmeden önce görmeye kararlı olan açık hava hayranı Lewis Medlock, arkadaşlarını asla unutamayacakları tehlikeli bir Amerikan ülkesine kano gezisine çıkarır. Hafta sonu kaçamağı olarak macera yaşamak ve biraz da eğlenmek için kanolarla nehir turu yapmak üzere yola çıkan ikilinin sonu hiç de bekledikleri gibi olmaz.

Müdür:John Boorman

Oyuncular:Jon Voight, Burt Reynolds, Ned Beatty

27. Yaşayan Ölülerin Gecesi (1968)

İmdb: 7.8

Özet: Bir avuç Pensilvanyalı, kendilerini Amerika Birleşik Devletleri’nin Doğu Kıyısı’nı harap eden et yiyen zombi ordularından korumak için eski bir çiftlik evine barikat kurar. Düşük bütçeli siyah beyaz sinemada ölüler tekrar hayata döner ve canlıları yemeye başlar. Birkaç kişi, gece hayatta kalmak ve kendilerini zombilerden korumak için kırsal bir konutta barikatlar kurdu.

Müdür:George A Romero

Oyuncular:Duane Jones, Judith O’Dea, Karl Hardman

26. Frankeştayn (1931)

İmdb: 7.8

Özet: Frankenstein, ölü vücut parçalarından bir insan canavarı yaratarak yaşam ve ölümü kurcalamaya cesaret eder. Henry Frankenstein çok başarılı bir öğrencidir, ancak kimsenin sahip olmadığı bir takıntısı vardır. Ölü bedenlerden canlı bir insan yaratmayı amaçlayan Henry Frankenstein, gözden uzak bir şatoda çalışmaya başlar. Ancak çalışmaları sırasında olaylar beklediği gibi gelişmez.

Müdür:James Balina

Oyuncular:Colin CliveMae ClarkeJohn Boles

25. Rosemary’nin Bebeği (1968)

İmdb: 8.0 

Özet: Bebek sahibi olmaya çalışan genç bir çift, Central Park West’te yaşlanan, lüks bir daireye taşınır ve kendilerini garip komşularla çevrili bulurlar. Guy tanınmış bir aktör olmak için çabalıyor ve o ve sevgili eşi Rosemary yeni bir hayata başlamak için New York’a taşınıyor. Rosemary, New York’ta taşındıkları evde üst komşularının aşırı misafirperver tavırları sonucu şüphelenir ama kocası bu sorunlara bir türlü anlam veremez. Bir gün genç bayan kabusunda şeytan tarafından taciz edilir ve gerçek hayatta hamile kalır. Birlikte, genç çiftin gizemi daha da karmaşık hale gelir.

Müdür:Roman Polanski

Oyuncular:Mia FarrowJohn CassavetesRuth Gordon

24. Aşk Mevsimi (1967)

İmdb: 8.0 

Özet: Yeni mezun ve bunalmış bir genç olan Benjamin Braddock’un babasının patronunun karısıyla yasak aşkını konu alıyor. Benjamin Braddock üniversiteden yeni mezun olduğunda, canı sıkılan bir ev hanımı ve aile dostu olan Bayan Robinson tarafından baştan çıkarılır ve beklenmedik bir eğlence başlar. Ancak eğlenceli bir randevu olarak başlayan bu randevu, Benjamin’in Bayan Robinson’ın uzak durmak istediği tek kadın olan kızı Elaine’e aşık olmasıyla karmaşık bir hal alır.

Müdür:Mike Nichols

Oyuncular:Anne Bancroft, Dustin Hoffman, Katharine Ross

23. Şeytan Çıkaran (1973)

İmdb: 8.1 

Özet: Genç bir kız gizemli bir varlık tarafından ele geçirildiğinde, annesi kızını kurtarmak için iki rahibin yardımına başvurur. 12 yaşındaki kızının titreme ve garip sesler çıkarma sorunu yaşamasının ardından Chris, kızını birçok doktora gösterse de kendisine yük bulunamaz. Kızını son bire bir psikiyatrist olan babaya götüren anne, çocuğunun içine şeytanın girdiğini öğrenir. Bunun üzerine küçük kızın ailesi çaresizce çocuklarını kurtarmaya çalışır.

Müdür:William Friedkin

Oyuncular:Linda Blair, Ellen Burstyn, Max von Sydow

22. Ay Beyazdır (19739)

İmdb: 8.1 

Özet: Büyük Buhran sırasında, bir dolandırıcı kendini kızı olsun ya da olmasın genç bir kızın sırtında bulur ve ikisi beklenmedik bir ortaklık kurar. Buhran sırasında, arabasında bir sürü İncil olan bir dolandırıcı, 9 yaşında bir kızla seyahat eder. Ryan O’Neal’ın kızıyla birlikte oynadığı eğlenceli, samimi bir film.

Müdür:Peter Bogdanoviç

Oyuncular:Ryan O’Neal Tatum O’Neal Madeline Kahn

21. Woodstock (1970)

İmdb: 8.1

Özet: 60’ların mihenk taşı haline gelen üç günlük rock konserini, barış ve sevgi kutlamalarını harika bir şekilde yakalayan Oscar ödüllü bir müzik belgeseli. Dünyaca ünlü müzik festivali olarak bilinen Woodstock, 1969 yılında yaklaşık 450.000 kişinin katıldığı bir festivale ev sahipliği yapmaktadır. 60’ların sonunun ruhuna, yaşam biçimine ve o kuşağın fikirlerine odaklanan bir belgesel sinemadır.

Müdür:Michael Wadleigh

Oyuncular:Joan Baez, Joe Cocker, David Crosby

20. Bugün Aslında Dündü (1993)

İmdb: 8.1

Özet: Narsist, bencil bir hava durumu sunucusu, Groundhog Day’de kendisini, onu gerçeğe dönüştürene kadar her gün tekrar eden bir zaman döngüsü içinde bulur. Ekranda samimi kişiliği ve şakacı yüzüyle adından söz ettiren Phil Connors, kameralar kapanır kapanmaz kibirli kişiliğine geri dönen biri. Bir gün Phil, hoşlanmasa da çalışmak için kırsal bir kasabaya gider. Phil, şiddetli bir kar fırtınası nedeniyle bu kasabada kalır ve bir zaman döngüsüne hapsolur.

Müdür:Harold Ramis

Oyuncular:Bill Murray, Andie MacDowell, Stephen Tobolowsky

19. Benimle Kal (1986)

İmdb: 8.1

Özet: Bir yazar, bir arkadaşı öldükten sonra kayıp bir çocuğun cesedini bulmak için arkadaşlarıyla yaptığı bir çocukluk gezisini anlatır. Kayıp cesedin arkasına düşen bir grup çocuğun maceralarının anlatıldığı sinemadır. Gordie sessiz bir çocukken tek yaptığı okumaktı. Kitap okumak dışında arkadaşlarıyla vakit geçiren çocuk ve arkadaşları, cinayet haberiyle yeni bir maceraya atılır.

Müdür:Rob Reiner

Oyuncular:River PhoenixRichard DreyfussCorey Feldman

18. Fil Adam (1980)

İmdb: 8.2

Özet: John Merrick sirkte çalışan doğuştan engelli bir kişidir. 1880’lerin kasvetli ve karanlık Londra’sında hayatta kalmaya çalışan fil adamın yolu bir gün Doktor Treves ile kesişir. Doktor Treves, fil adam olarak bilinen John Merrick’i iyileştirmek istiyor.

Müdür:David Lynch

Oyuncular:Anthony HopkinsJohn HurtAnne Bancroft

17. Taksi Şoförü (1976)

İmdb: 8.2

Özet: Akli dengesi yerinde olmayan bir gazi, yolsuzluk ve aşağılık algısının şiddetli eylem dürtüsünü beslediği New York’ta gece taksi şoförü olarak çalışıyor. Vietnam’daki savaşının yaralarını üzerinden atamayan bir gazi, şimdi New York gecelerinde taksi şoförlüğü yapıyor ve yol boyunca tanık olduğu adaletsizliklere ayak uydurmayı reddediyor. Taksi şoförü Travis, bir kırılma anının ardından eline bir silah alır ve adaleti sağlamak için bizzat harekete geçer.

Müdür:Martin Scorsese

Oyuncular:Robert De Niro, Jodie Foster, Harvey Keitel

16. Kill Bill: Kısım 1 (2003)

İmdb: 8.2

Özet: Dört yıllık komadan uyanan eski bir suikastçı, kendisine ihanet eden bir grup suikastçıdan intikam almayla ilgili bir film. Bir gün arabada uyuşmuş bir halde uyanan Gelin lakaplı suikastçı, düğün gününde kendisine yapılan her şeyi hatırlamaktadır. Gelin, kendisine bunu yapan suikast çetesinden intikam almak için uygun bir plan yapar.

Müdür:Quentin Tarantino

Oyuncular:Uma Thurman, Sonny Chiba, Lucy Liu

15. Şey (1982)

İmdb: 8.2 

Özet: Antarktika’daki bir araştırma ekibi, kurbanlarının görünümüne bürünen şekil değiştiren bir uzaylı tarafından avlanır. Antarktika’ya giden araştırmacılar farklı olayların olduğunu fark ederler ve gizemli olayları çözmeye karar verirler. Ancak burada hiç bilmedikleri bir ilaçla karşı karşıya gelirler.

Müdür:John marangoz

Oyuncular:Kurt Russell, TK Carter, Wilford Brimley

14. Büyük Kaçış (1963)

İmdb: 8.2

Özet: Nispeten az sayıda Müttefik mahkum tarafından esir kamplarından kaçan insanların sayısından bıkan Naziler, onları savaşın geri kalanında kalmaları için yüksek güvenlikli ‘kaçmaya dayanıklı’ bir kampa yerleştirdi. Gerçek bir yaşam öyküsünden uyarlanan bu film, 2. Dünya Savaşı’nda boyun eğmeyen savaş esirlerini gösteriyor. Dünya Savaşı’nın en iddialı kaçış planını yapmakla ilgili.

Müdür:John Sturges

Oyuncular:Steve McQueen, Charles Bronson, James Donald

13. Rezervuar Köpekleri (1992)

İmdb: 8.3

Özet: Altı yabancı hırsız, kabahatli bir kişi olan Joe Cabot tarafından bir elmas soygunu gerçekleştirmeleri için tutulur. İlk etapta fazla yaklaşmamak ve işine konsantre olmak amacıyla sahte isimler verilen hırsızlar, işlerinde başarılı olacaklarından tamamen emindirler. Ancak tam o sırada polisin soygun mahalline gelmesiyle grup üyeleri arasında panik başlar ve ortalık kan gölüne döner. Kalan kişiler önceden belirlenen buluşma noktasında toplandıklarında içlerinden birinin gizli polis olduğundan şüphelenmeye başlarlar.

Müdür:Quentin Tarantino

Oyuncular:Harvey KeitelTim RothMichael Madsen

12. Baş Dönmesi (1958)

İmdb: 8.3 

Özet: Yaşlı bir dedektif, arkadaşını kaybettiğinde, kontrol altına alınamayacak kadar büyük bir dehşete kapılır. Bir gün yükseklik korkusuyla işini bırakan dedektife komşunun karısını takip etmesi teklif edilir. Bunun ardından komşunun karısının peşine düşen dedektif, hanımın ölüme meyilli olduğunu anlar ve hanımla yakın bir bağ kurarak kendi endişeleriyle yüzleşir.

Müdür:Alfred Hitchcock

Oyuncular:James Stewart, Kim Novak, Barbara Bel Geddes

11. Yaralı Yüz (1983)

İmdb: 8.3

Özet: 1980 Miami’de kararlı bir Kübalı göçmen uyuşturucu kartelini ele geçirir ve açgözlülüğe yenik düşer. Tony Montana, Küba’dan Amerika Birleşik Devletleri’ne göç eden suçlu göçmenler arasında yer alıyor. Tony, Miami’ye yerleşirken kendini burada bir baronun içinde bulur. Kübalı bir hükümet yetkilisine suikast düzenlediği için yeşil kart alan Tony Montana, Miami’deki uyuşturucu ticaretinde hak iddia ediyor. Tony, yoluna çıkan herkesi vahşice öldürdükten sonra, sonunda eyaletteki en büyük uyuşturucu lordu olur.

Müdür:Brian DePalm

Oyuncular:Al PacinoMichelle PfeifferSteven Bauer

10. Delilik (1980)

İmdb: 8.4 

Özet: Bir aile kışı geçirmek için tenha bir otele gider. Jack’in doğaüstü sezgileri olan küçük oğlu, otelde yalnız olmadıklarını, geçmişten ve gelecekten gelen hayaletlerle yaşadıklarını görür ve ailesini buna ikna etmeye çalışır. Filmin ilerleyen bölümlerinde Jack, doğaüstü varlıklar tarafından ele geçirilir ve yavaş yavaş aklını kaybeder.

Müdür:Stanley Kubrick

Oyuncular:Jack Nicholson, Shelley Duvall, Danny Lloyd

9. M*A*S*H (1972)

İmdb: 8.4

Özet: Mobil Ordu Cerrahi Hastanesi, Kore Savaşı’nın ortasında kalmıştır. Kendilerini içinde buldukları durumun çok az yardımıyla kendi eğlencelerini yaratmaya ve hayatlarını daha katlanılabilir hale getirmenin bazı yollarını bulmaya zorlanırlar.

Müdür:Larry Gelbart

Oyuncular:Alan Alda, Loretta Swit, Harry Morgan

8. Sapık (1965)

İmdb: 8.5 

Özet: Bir Phoenix sekreteri, patronunun müşterisinden 40.000 doları zimmetine geçirir, kaçar ve annesinin yönetimindeki genç bir adam tarafından işletilen ücra bir motele yerleşir. Bir gece sevgilisiyle buluşmak için motele giden genç kadın, buraya girer girmez tuhaf bir şeylerin döndüğünü anlar. Burada otel sahibi ile sohbet eden genç bayan, adamın bir derdi olduğunu anlar ve odasına girip duş almaya karar verir. Ama bu adam Marion’u takıntı haline getirmiş.

Müdür:Alfred Hitchcock

Oyuncular:Anthony PerkinsJanet LeighJohn Gavin

7. Kazablanka (1942)

İmdb: 8.5 

Özet: Rick ve Illy yıllar sonra tanışan iki eski sevgilidir. Illy ve Nazilere direnen kocası, onları koruyabilecek ve kaçmalarına yardım edebilecek tek bir kişinin olduğu Fas’a kaçar. O kişi, Illy’nin eski kız arkadaşı Rick’tir. Ancak Rick, onlara yardım edip etmemenin ortasında olacak.

Müdür:Michael Curtiz

Oyuncular:Humphrey Bogart, Ingrid Bergman, Paul Henreid

6. Sanat Penceresi (1954)

İmdb: 8.5 

Özet: Tekerlekli sandalyeye bağlı bir fotoğrafçı, Greenwich Village’daki avlu dairesinin penceresinden komşularını izliyor ve model kız arkadaşının şüpheciliğine rağmen, komşularından birinin cinayet işlediğine inanıyor. Fotoğrafçı LB Jeffries, bir kazadan sonra tekerlekli sandalyeye mahkumdur ve zamanını komşularını teleskopla izleyerek geçirir. Jeff bir gün komşularını izlerken karısını komşusunun öldürdüğünü düşünür ve duruma ışık tutmak için kız arkadaşı ve hemşire Stalla’dan yardım ister.

Müdür:Alfred Hitchcock

Oyuncular:James Stewart, Grace Kelly, Wendell Corey

5. Yedi (1995)

İmdb: 8.6 

Özet: Biri çaylak diğeri gazi iki dedektif, yedi ölümcül günahı gerekçe olarak kullanan bir seri katili yakalamaya çalışır. Biri gitmek üzere, diğeri zorla girmek üzere olan iki dedektif, kendilerini bir dizi cinayetin akıbetine doğru yol alırken ve ölenleri yedi günah arasında birbirine bağlayan ipuçlarını ortaya çıkarırken bulur. Film, polisleri, ailelerini ve unutulmaz bir son getiren seri katili konu alıyor. Hıristiyanlıkta Yedi Ölümcül Günah; Kibir, Açgözlülük, Şehvet, Kıskançlık, Oburluk, Yıkıcılık ve Tembellik ile karşılaştırıldığında, kendi cinayetlerini işleyen bir seri katil ile suçlunun peşine düşen iki dedektifin hayatlarını anlatan bir film.

Müdür:david fincher

Oyuncular:Brad PittMorgan FreemanGwyneth Paltrow

4. Kuzuların Sessizliği (1991)

İmdb: 8.6

Özet: Clarice Starling, akademiden yeni mezun olmuş genç bir FBI ajanıdır. Clarice, kurbanlarının derisini yüzen sosyopatik bir katilin elinden bir kurbanı kurtarmakla görevlendirilir. Ancak Clarice bu seri katili bulmak için başka bir psikopat olan Dr. Hannibal Lecter ile yakınlaşması gerekiyor. Ancak genç casusun Hannibal’e yaklaşıp ondan yardım alabilmesi için önce psikopat doktorun güvenini kazanması gerekir.

Müdür:Jonathan Demme

Oyuncular:Anthony Hopkins, Jodie Foster, Scott Glenn

3. Yeterli, Kötü ve Yakışıksız (1966)

İmdb: 8.8

Özet: Üç farklı mizaç ve zevke sahip üç farklı adam, altından bir servet bulmak için uzun ve maceralı bir savaşa giriyor. Ortak bir amaç doğrultusunda ilerleyen üç adamın hazineyi bulma yolundaki maceralarını anlatan bir film.

Müdür:sergio leone

Oyuncular:Clint Eastwood, Eli Wallach, Lee Van Cleef

2. Ucuz Roman (1994)

İmdb: 8.9 

Özet: İki mafya tetikçisi, bir boksör, bir gangster ve karısı, bir çift restoran haydutunun hayatları, dört şiddet ve kefaret hikayesinde iç içe geçiyor. Jules Winnfield ve Vincent Vega, patronları Marsellus Wallace’tan çalınan bir valizi almak için dışarı çıkan iki tetikçidir. Wallace ayrıca Vincent tarafından karısı Mia’yı birkaç gün sonra Wallace şehir dışındayken dışarı çıkarmakla görevlendirilir. Butch Coolidge, dövüşünü kaybetmesi için Wallace tarafından rüşvet verilen bir boksördür. Bir dizi komik, tuhaf ve beklenmedik olayı meydana getirmek için görünüşte alakasız insanların hayatlarına bahse giren bir film.

Müdür:Quentin Tarantino

Oyuncular:John Travolta, Samuel L. Jackson, Uma Thurman

1. Baba (1972)

İmdb: 9.2

Özet: Savaş sonrası New York City’deki bir organize suç hanedanının yaşlanan başkanı, kapalı imparatorluğunun kontrolünü gönülsüz en küçük oğluna devreder. İtalyan bir mafya ailesinin 40’lı ve 50’li yıllarda Amerika’daki deneyimlerine odaklanan bir sinemadır.

Müdür:Francis Ford Coppola

Oyuncular:Marlon Brando, Al Pacino, James Caan

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Türk, rus, özbek Eyüp escort bayan iletişim
Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler