Haber

Adana’da Sanık DEAŞ’lıya 25 Yıl Hapis Cezası İstendi

Adana’da, terör örgütü DEAŞ’a üye olduğu iddia edilen tutuksuz sanık hakkında 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Terör örgütü DEAŞ üyesi olduğu gerekçesiyle 30 Eylül 2023’te adli kontrol tedbirine alınan AA hakkında savcılığın yürüttüğü soruşturma tamamlandı.

Sanık hakkında “silahlı terör örgütüne üye olmak” ve “terörün finansmanının önlenmesine ilişkin kanuna muhalefet” suçlarından 25 yıla kadar hapis cezası talep edilen iddianame, Adana 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Toplanan bilgi ve belgeler, şüpheli ifade tutanakları, müşteki ifadeleri ve bilirkişi raporlarının yer aldığı iddianamede, sanığın terör örgütü DEAŞ mensuplarıyla irtibatlı ve bağlantılı olduğu belirtildi.

İddianamede, AA’nın “DEAŞ’a üye oldukları” iddiasıyla soruşturma altında olan kişilere farklı tarihlerde para gönderdiği ve örgüt üyelerinin Türkiye’ye geçişine yardım ettiği bilgisi yer aldı.

Sanık, örgüt faaliyetlerinde kod adını kullanmış, örgüte üye olmak için işlem yapılan kişilerle yoğun temasta bulunmuş, Suriye’de DEAŞ’ın işgal ettiği bölgede örgütsel ders ve toplantılara katılmış, evinde örgüt belgelerine el konulmuştur, sürekli şifre değiştirilmiştir. Açığa çıkmamak için telefon hattına bağlandı ve örgütün Suriye’de yürüttüğü silahlı çatışmalara karıştı. “Savaşçı” olduğunun belirtildiği ve sosyal medya hesabından örgütün eylemlerini destekleyen paylaşımlar yaptığı iddianamede, AA’nın “örgüte üye olmak” suçundan 25 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi. Silahlı terör örgütü” ve “terörün finansmanının önlenmesine ilişkin yasaya karşı çıkmak”.

Suçlamaları kabul etmeyen sanık AA’nın duruşmasına önümüzdeki günlerde Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlanacak.

musabeylihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu