Ekonomi

Altın kritik eşiği bir kez daha test etti

Altın, Cuma gününü Mayıs ayından bu yana ilk kez 2 bin doların üzerinde kapatırken, İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin haberlerin de etkisiyle yeni haftanın ilk gününde bu kritik eşiği test etti.

Spot altın fiyatları haftanın ilk işlem gününde 2 bin doları aştıktan sonra hızla bu seviyeye geriledi. altındaistikrar kazandı.

SPI Asset Management Yönetici Ortağı Stephen Innes, Pazartesi gününün ilk saatlerinde petrol ve altın fiyatlarının oldukça düşük olduğunu ancak bunun aldatıcı olabileceğini belirterek, “Altın fiyatları fazla düşmeyebilir” dedi.

Hamas’ın 7 Ekim’de İsrail’e saldırmasından bu yana en çok değer kazananlardan biri olarak öne çıkan altın, bu dönemde yüzde 9’un üzerinde değer kazandı.

Öte yandan piyasalar bu hafta ABD Merkez Bankası (Fed) dahil olmak üzere önde gelen merkez bankalarının faiz kararlarını yakından takip edecek. Piyasalar aynı zamanda Fed’in Çarşamba günkü faiz kararı öncesinde ABD Hazine Bakanlığı’nın yeni borçlanma planına da odaklanmış durumda.

Açıklanacak plan, ABD Hazinesi’nin genişleyen bütçe açığını finanse etmek için uzun vadeli tahvil ihracını ne ölçüde artıracağını ortaya koyacak. Şu ana kadar yapılan ihraç, getirilerin küresel mali kriz öncesinden bu yana en yüksek seviyelere çıkmasına neden oldu.

haber-uluborlu.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu