Haber

Ayvalık, Uluslararası Kurtuluş Yarı Maratonu’na ev sahipliği yapacak

Balıkesir’in dünyaca ünlü turizm merkezi Ayvalık, ilk kez düzenlenecek Uluslararası Ayvalık Kurtuluş Yarı Maratonu’na ev sahipliği yapacak.

Balıkesir Valiliği ve Türkiye Atletizm Federasyonu, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Ayvalık Belediyesi’nin izniyle Ülkeler Arası Ayvalık Kurtuluş Yarı Maratonu, 17 Eylül’de yerli ve yabancı bine yakın koşucunun katılımıyla gerçekleştirilecek.

Uluslararası Ayvalık Kurtuluş Yarı Maratonu, 17 Eylül’de yerli ve yabancı bine yakın sporcunun katılımıyla koşulacak. Ayvalık’ta düzenlenen ilk yarı maraton yarışı olan düzenlemede 21 km yarı maraton, 10 km ve 5 km parkurların yer alacağını belirten Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor SporBölüm Başkanı Yahya Akduman, yarışla ilgili olarak, “Ege’nin incisi Ayvalık, dünyaca ünlü bir turizm destinasyonu. Bu yıl Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yılı münasebetiyle bu uluslararası etkinliği düzenleyeceğiz. Ayvalık’ın kurtuluş haftasında yarışan bu ve benzeri organizasyonlar hem bölgenin turizm sezonunu uzatacak hem de bölgenin turizm sezonunu uzatacak, gelirlerin artmasına yardımcı olurken ‘İki deniz bir şehir’ vizyonumuzla da örtüşüyor. , gençlik ve spor şehri Balıkesir’.

Yarışlar, İl Konağı’nın yanındaki dünyaca ünlü Sarımsaklı Plajı’nda başlayacak. Yarım maraton parkuru sahil yolunu takip ederek önce Şeytan Sofrası’na ardından Setur Ayvalık Marina’ya ulaşacak. Koşucular pistten geri dönecek ve yarışı başladıkları yerde bitirecekler. Bu süre zarfında bazı yollar trafiğe kapatılacak. – BALIKESİR

nusaybin-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu