Ekonomi

Bakan Nabati: Bütçede öngördüğümüzden daha iyi bir rakama ulaştık

Türkiye 2022’de 139.1 milyar TL bütçe açığı yazarken, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati bütçe açığının tahminlerinin altında kaldığını söyledi.

2022 Değerlendirme-2023 Hedefleri programında konuşan Bakan Nabati, bütçe performansıyla ilgili olarak, “Yıl boyunca bütçe açığımız sadece 139,1 milyar lira oldu. Böylece bütçe projeksiyonumuzun 139,3 milyar lira altında, 322,1 milyar lira bütçe açığımız oldu. TL OVP hedefimizin altında kalarak, “Yılı kapattık. Ayrıca toplamda 171,8 milyar lira faiz dışı fazla verdik. Ülkemiz 4 yıllık aradan sonra 2022’de yeniden faiz dışı fazla vermeyi başardı.”

Bakan Nabati, enflasyondaki düşüşün 2023 yılında da devam edeceğini belirtti.

Milli gelire ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bakan Nebati, 2023 yılında kişi başına düşen gelirin daha da artarak 12 bin doları geçeceğini söyledi.

2023 hedefleri doğrultusunda yatırım, istihdam, üretim ve ihracatı ön planda tutan, verimlilik odaklı vergi politikalarını uygulamaya devam edeceklerini belirterek, nitelikli iş gücünün oluşmasını ve patronla patronun buluşmasını sağlamaya devam edeceklerini bildirdi. 1 Milyon İstihdam Projesi ile işgücü

Bakan Nabati, yeşil, sosyal ve sürdürülebilir alanlar için yeşil tahvil ihraç etmeyi planladıklarını sözlerine ekledi.

haber-pozanti.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu