Haber

Beşiktaş, 22 gündür yüreğimizde acı bir şekilde mayalanan gözyaşlarımızı umutla akıttı.

Bir insanın hayatında görebileceği en büyük felaketlerden birine ve buna paralel olarak en “öğretici” döneme tanık oluyoruz. 22 gün boyunca her saat, her dakika, her saniye gördüklerimizi, duyduklarımızı, izlediklerimizi, hissettiklerimizi ve yaptıklarımızı bir düşünün!

Bu süreçte tekrar tekrar şok oluyoruz, üzülüyoruz, korkuyoruz, çaresiz kalıyoruz, sarsılıyoruz, donup kalıyoruz, kafası kopmuş tavuklar gibi dolaşıyoruz, kızıyoruz, utanıyoruz, ağlıyoruz, umut ediyoruz, sessiz bir köşeye çekiliyoruz, sonra yine köşemizden çıkıyoruz, bir sistem kendi içinde. Bir duygu karmaşası içindeyiz… Ya rotamızı kaybederek ya da rotada kalarak yaralarımızı sarmaya devam ediyoruz. Birlik, beraberlik ve dayanışma ruhumuzun tek başına yeterli olmadığını, örgütlenme, uyum ve inisiyatifin de gerekli olduğunu üzülerek de olsa deneyimliyoruz.

Zamanla yarıştığımız bu 22 günde aklımız, ruhumuz ve bedenimiz o kadar dolmuştu ki, 22 gündür yüreğimizde biriken gözyaşlarımız, dün gece Beşiktaş Vodafone Park’a atılan binlerce pelüş oyuncakla adeta fışkırdı. …

Ama bu gözyaşları umutla, gülen çocuklarla ve bu kez memnuniyetle doluydu.

Dün gece birbirimize gülümseyerek sarıldık, birbirimize sarıldık ve ilk kez benzerliklerimizin farklılıklarımızdan çok daha büyük olduğunu fark ettik.

sormadan duramıyorum:

Sevgili hocalarım bugün rutin çoktan seçmeli testlerimizi bir kenara bırakıp derslerimizde depremi bu peluş fırlatma etkinliği açısından ele alıp öğrencilerle bu konuyu incelesek nasıl olur?

Sevgili anne babalar, hayat dibe vurduğunda umutla nasıl devam edileceğini evde çocuklarımızla konuşsak nasıl olur?

Tarih mutlaka hatırlatacak ama sen de ben de hatırlayalım olur mu? Yolumuz engebeli ve uzun olduğu için depremin yaralarını sarmak için daha yapacak çok işimiz var. Bu geceki duyguyu vücudumuzun bir bölgesine demirleyelim ve her ihtiyaç hissettiğimizde o noktaya hafifçe basarak o duyguyu adlandıralım. Hayat bizi yorduğunda zihnimizde rengarenk pelüş yağmurlarını canlandıralım, hayata karşı müzik mırıldanalım.

Birlikte gerçekten çok güzeliz!

Beşiktaş camiasına çok teşekkür ederim.

instagram

heyecan

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu