Haber

Bitlis merkezde kar kalınlığı: 127 cm: 110 köy yolu kapatıldı

Bitlis’te etkili kar yağışı sonrası kapatılan 315 köy yolunun 205’i yeniden ulaşıma açıldı. Kar yönetimi ekipleri, kapalı olan 110 köy yolunun açılması için çalışmalarını sürdürürken, kar derinliğinin merkezde 127 santimetreyi, yüksek kesimlerde ise 2 metreyi aştığı belirtildi.

Bitlis’te 2 gündür etkili olan kar yağışının ardından 315 yerleşim yeri ulaşıma kapatıldı. Kar kalınlığının merkezde 127 santimetreyi, yüksek kesimlerde ise 2 metreyi aştığı kentte kapatılan köy yollarının açılması için çalışma başlatıldı. İl Özel İdaresi’nin 80 personel ve 60 iş makinesiyle yürüttüğü çalışmalarda kapatılan köy yollarının 205’i ulaşıma açıldı. Kapalı kalan 110 köy yolunun açılması için çalışmalar aralıksız devam ediyor. Belediye ekipleri de kent merkezinde kar temizleme çalışması başlattı. İş makineleriyle belirli noktalarda toplanan kar kütleleri kamyonlara yüklenerek il dışına taşınıyor.

İl Özel İdare Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürü Ümit Kurtkan, ekiplerin kapatılan yolları açmak için yoğun şekilde çalıştığını söyledi. Kurtkan, “Kar yağışı nedeniyle kapanan köy yollarımızı açma çalışmalarımız devam ediyor. Bazen acil hastalar olduğu zaman ekiplerimizi o yöne yönlendiriyoruz. Onun dışında tüm köy yollarımızda çalışma yürütüyoruz. Başta grup köy yollarımız olmak üzere programımız dahilinde. Vatandaşlarımızdan sadece sabır bekliyoruz. Emeği geçen tüm ekibe “Ben de arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu