Haber

Çavuşoğlu: Ermenistan bu zor zamanda dostluk eli uzattı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan ile Ankara’da düzenlediği basın toplantısında, “Ermenistan bu zor zamanda halkımıza dostluk eli uzattı.” Ermenistan Dışişleri Bakanı Mirzoyan, “Bu zor zamanlarda barışı inşa etme arzumuzu bir kez daha teyit etmek için Türkiye’de olmak isterim.”

‘100 TON YARDIM GÖNDERİLDİ’

Çavuşoğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: “Ermenistan 28 kişilik arama kurtarma ekibini ülkemize gönderdi. 8 Şubat’tan bu yana Adıyaman’da bir küçük kızımızı ve bir genci kurtardılar. Çok çalıştılar, ne kadar mutlu olduklarını gördük. Ermenistan’ın ise 100 ton insani insani kapasitesi var. Yardım gönderdi. Ermenistan, iktidar günümüzde dayanışma eli uzattı.”

‘TARİHİ BİR OLAY OLDU, 30 YILDIR KAPALI OLAN SINIR AÇILDI’

Mirzoyan ise, “Ermenistan, yaşanan feci depremin ardından hızla Türkiye’ye ekip ve insani yardım gönderme kararı aldı. Ermeni arama kurtarma ekiplerinin ortaklarıyla birlikte hayat kurtarmasından çok mutluyum. Sembolik olarak tarihi bir tarihi eser.” Cumartesi günü 30 yıldır kapalı olan sınır insani yardımına karar verildi “Bu zor zamanlarda Türkiye’de bulunarak barışı tesis etme arzumuzu bir kez daha teyit etmek istiyorum.” (DIŞ HABER)

Detaylar geliyor…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu