Haber

CHP’li milletvekilleri: Sağlık çalışanlarıyla birlikte şiddete karşıyız

ANKARA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Meclis Sağlık Kümesi, Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde görev yapan bir sağlık çalışanının bıçaklı saldırıya uğrayarak yaralanmasıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, sağlıkta şiddetin artarak devam ettiğine dikkat çekti. . . CHP TBMM Sağlık Kümelenmesi üyesi milletvekilleri Mustafa Adıgüzel, Gamze Akkuş İlgezdi, Tekin Bingöl, Burhanettin Bulut, Murat Çan, Murat Buyruk, Eylem Ertuğ Ertuğrul, Elvan Işık Gezmiş, Metin İlhan, Mühip Kanko, Ali Karaoba, Ali Fazıl Kasap, Asu Kaya, Suat Özçağdaş, Özgür Özel, Kayıhan Pala, Serkan Sarı, Gamze Taşçıer ve Aylin Yaman imzasıyla yayınlanan açıklamada, sağlık sisteminin en kıymetli sorunlarından biri olan sağlıkta şiddetin artarak devam ettiği belirtildi.

‘SAĞLIK ÇALIŞANLARI SESLERİNİ DUYMUYOR’

Açıklamada şiddete maruz kalan sağlık çalışanlarının iktidarda seslerini duyuramadığı belirtildi. “Ne yazık ki doktorlarımıza ve meslekleri yok edilen, meslekleri itibarsızlaştırılan tüm sağlık çalışanlarına yönelik bu şiddet maalesef yaygınlaştı.”

‘SAĞLIKTA ŞİDDET DERHAL VE AMAÇSIZ SONLANDIRILMALIDIR’

Türk Tabipler Birliği verilerine göre doktorların yüzde 84’ü meslek hayatlarında en az bir kez fiziksel ya da sözlü şiddete maruz kalıyor, Beyaz Kod bilgilerine göre ise açıklamada şu ifadeler kullanıldı: Türkiye’de günde ortalama 80 sağlıkla ilgili şiddet olayı yaşanıyor: “Şiddetin önceden tahmin edilebileceği unutulmamalıdır. ve önlenebilir bir sorundur. Bu konuda hekimlerin ve sağlık çalışanlarının talebi açıktır. “Sağlıkta şiddete” derhal ve sonsuza kadar son verilmeli, bu konuda atılması gereken hukuki ve siyasi adımlar acilen atılmalıdır.”

CHP’li milletvekillerinin açıklaması şu sözlerle sona erdi: “Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Sağlık Grubu olarak, geçmişte olduğu gibi bugün de sağlık çalışanlarının yanında şiddete karşı durmaya devam edeceğimizi bir kez daha kamuoyuna duyuruyoruz. Yetkilileri derhal hukuki ve sistemsel çözüm üretmeye ve bu süreci takip etmeye çağırıyoruz. yapacağımızı beyan ederiz” dedi. (DUVAR)

muratli-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu