Haber

Erdoğan depremzedelere: 4 milyon insanımıza günde 3 öğün yemek dağıtıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından depremzedelere seslendi. Erdoğan, “4 milyon insanımıza günde 3 öğün yemek dağıtıyoruz” dedi.

Erdoğan, “Asrın felaketini 6 Şubat’ta yaşadık, 51 bine yakın canımızı toprağa verdik. Ancak 85 milyonluk gerçek felaketi deprem bölgesini unutursak yaşarız” diyen Erdoğan, paylaşımında şunları kaydetti:

Depremzede kardeşlerim; Aklımız ve kalbimiz her zaman sizinle. Sizleri hiç unutmadık, yaralarınızı bir an önce sarmak için çalışıyoruz. 3,5 milyon kişiyi geçici barınaklarda, kamu tesislerinde ve yurtlarda misafir ediyoruz. 350 noktada toplam 806 bin çadır ve 85 bin 500 konteyner kurduk ve bölgede her geçen gün yeni sığınaklar kurmaya devam ediyoruz. Hatay hariç tüm illerimizde enkazı kaldırdık, inşallah Hatay’da harap ve acil yıkılan binaları bu hafta bitiriyoruz. Bugüne kadar 30 milyar lirayı ev desteği, taşınma ve kira yardımı ile merhumun yakınlarına ödedik. 2 milyon 400 bin kişiye psikososyal destek hizmeti verdik. Her gün 4 milyon insanımıza 3 öğün sıcak yemek ulaştırıyoruz. İnşasına başlanan konut sayısında 125 bine, fiilen temeli atılan konut sayısında ise 58 bin 630’a ulaştık. Nihayet dün kardeşim Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile beyin sarsıntısı evlerimizin temelini attık. İnşallah Zelzele bölgesine yapacağımız 650 bin yeni konutun ilk 319 binini bir yıl içinde teslim edeceğiz. Deprem turistlerinin kayıtsızlığına tamamen karamsar olmayın. Bize inanın, bize inanın, dualarınızda yerinizi alın. Allah’ın izniyle bu zor günleri en kısa sürede atlatıp, müreffeh yarınlarımıza kavuşacağımız için merak etmeyin…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu