Ekonomi

GE ve Ecogreen Energy Türkiye’de Güneş Enerjisi Projesi Gerçekleştirecek

GE bugün, 130 MWp, 100 MWac Niğde Bor Güneş enerjisi santralinin Niğde, Türkiye’de Ecogreen Energy tarafından inşa edileceğini duyurdu. ESNEKINVERTER Güneş Enerjisi Santrali teknolojisinin kullanıldığını duyurdu.

Proje, Güneş Enerji Santrali teknolojisinin tasarım, mühendislik, tedarik ve devreye alma süreçlerini içermektedir.

Niğde Bor güneş enerjisi santrali, Enerji Bakanlığı tarafından 2022 yılında başlatılan YEKA-GES 4 çalışmalarının bir parçasını oluşturmaktadır.

Ülke içindeki elektrik geçişini destekleyecek proje, IEA’ya (Uluslararası Enerji Ajansı) göre Türkiye’nin yenilenebilir enerji kaynaklarının artmasına ve 2017-27 ortasında 10 GW güneş enerjisi kapasitesinin devreye alınmasına katkıda bulunacak. Türkiye’nin güneş enerjisi kapasitesinin yaklaşık %500 artışla 2035 yılında 52,9 GW’a ulaşacağı tahmin edilmektedir.

Bu proje, GE’nin Türkiye’deki 1,3 GW’lık güneş enerjisi projelerine katkıda bulunacak.

GE Yenilenebilir Hibrit CEO’su Prakash Chandra yaptığı açıklamada şunları söyledi: Türkiye’de kesinlikle güneş enerjisi potansiyeli var. Ecogreen Energy ile projelerde işbirliği yapmaktan memnuniyet duyuyoruz ve Türkiye’de ve diğer bölgelerde yenilenebilir enerji penetrasyonumuzu artırmak için daha fazla fırsat görmeyi dört gözle bekliyoruz.”

GE’nin Ecogreen ile işbirliği, dönüştürücü istasyonlarının ve devreye alma hizmetlerinin ötesine geçen genişletilmiş bir ekipman tedariki ve hizmet anlaşmasını içeriyor. Inogen, projenin yerel Mühendislik, Tedarik ve İnşaat (EPC) işlerini yürütecek. GE ve Inogen, Türkiye’deki 1.3 GW YEKA ve Hibrit projelerini tamamladıktan sonra birlikte çalışmaya devam edecek.

Inogen’in yönetici ortağı Profesör Ali Murat Soydan, “Türkiye’de yerel kapasiteye sahip şirketi desteklemek için GE ile çalışmaktan mutluluk ve gurur duyuyoruz” dedi.

Entegre kaplarda teslim edilen bir tahlil ESNEK INVERTER* Güneş Enerjisi İstasyonu, tümü standart 20 ft’lik bir ISO yüksek konteynere entegre edilmiş güneş enerjisi konvertörü, orta gerilim güç transformatörü ve isteğe bağlı OG Halka Ana Ünitesini (RMU) birleştirir. Akıllı bir çözüm sağlayan teknoloji, güneş enerjisi ve depolama uygulamaları için şebeke ölçeğinde, güvenli, uygun maliyetli, tak ve çalıştır, fabrikada entegre bir güç dönüştürme platformu sağlar. Analiz aynı zamanda yatırım ve işletme maliyetlerinin düşürülmesine ve santralin daha güvenli çalışmasına da katkı sağlamaktadır.

GE’nin Yenilenebilir Hibrit FLEX portföyünün önemli bir bileşeni. ESNEK INVERTER, üretilebilecek yeşil MWh’leri etkinleştirmek için birden fazla uygulama aracılığıyla müşteri ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde tasarlanmıştır. FLEXINVERTER ayrıca FLEXRESERVOIR ve FLEXIQ   teknolojiler dahil. FLEXRESERVOIR*, birden çok yapılandırma ve pazar uygulaması için kullanılabilen, sisteme entegre bir güç depolama pili ve güç elektroniği çözümü olarak öne çıkarken, FLEXIQ*, şebeke uyumluluğunu sağlamak ve müşteri masrafını en üst düzeye çıkarmak için tasarım, operasyonlar ve filo yönetimi çözümleri sunan bir dijital platformdur. zamanlar. işe yarıyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu