Haber

Hamas, 3 günlük ateşkes karşılığında 50 mahkumu serbest bırakmayı kabul etti

Reuters, Katarlı bir yetkiliye dayandırdığı raporunda, Hamas’ın Gazze Şeridi’nde 3 günlük ateşkes karşılığında 50 tutuklunun serbest bırakılmasını öngören anlaşmayı kabul ettiğini iddia etti.

Gazze Şeridi’ndeki tutukluların serbest bırakılmasına ilişkin Katar’ın arabuluculuğunda müzakereler devam ederken, Katarlı bir yetkiliye dayandıran Reuters, Hamas’ın Gazze Şeridi’nde 3 günlük ateşkes karşılığında 50 tutuklunun serbest bırakılmasını öngören bir anlaşmayı kabul ettiğini iddia etti. .

Haberde, anlaşma kapsamında İsrail’in halen tutuklu bulunan bazı Filistinli kadın ve çocukları da serbest bırakacağı ve Gazze’ye insani yardım akışını artıracağı belirtildi. İsrail söz konusu anlaşmaya ilişkin bir açıklama yapmazken, haberlerde İsrail’in anlaşma şartlarını henüz kabul etmediği belirtildi.

“5 günlük ateşkes karşılığında 70 rehineyi serbest bırakmaya hazırız”

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, daha önce 5 günlük ateşkes ve 275 Filistinli kadının serbest bırakılması karşılığında 70’e yakın kadın ve çocuğun serbest bırakılmasına hazır olduklarını belirtmişti. İsrail hapishanelerinde tutulan çocuklar.

Ubeyde, İsrail’in söz konusu anlaşmadan kaçtığını ve ertelendiğini belirterek, konuyla ilgili olarak Katarlı arabulucularla görüştüklerini belirtti.

Gazze Şeridi’nde yaşları 9 ay ile 85 arasında değişen yaklaşık 240 kişinin esir tutulduğu tahmin ediliyor. Hamas şu ana kadar toplam 4 rehineyi serbest bırakırken, İsrail ordusunun gerçekleştirdiği operasyonla 1 rehine kurtarıldı. -DOHA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu