Haber

Hollanda ve İngiltere’nin ardından İstanbul’daki Alman Başkonsolosluğu güvenlik nedeniyle kapatıldı.

Almanya İstanbul Başkonsolosluğu, güvenlik nedeniyle bugün Başkonsolosluğun kapalı kalacağını Instagram hesabından yaptığı bir paylaşımla duyurdu. Açıklamada, bugün için planlanan vize ve pasaport randevularının da iptal edildiği bildirildi.

HOLLANDA VE İNGİLİZ BAŞKONSOLOSLUĞU KAPALI

Beyoğlu’ndaki Hollanda Başkonsolosluğu da olası protesto gösterileri ve batı amaçlarına yönelik artan tehdit nedeniyle geçici olarak ziyarete kapatıldı. Öte yandan İngiltere Başkonsolosluğu geçici olarak ziyarete kapatıldı.

NE OLDU?

27 Ocak’ta ABD, Fransa, İtalya, İspanya, Almanya ve İsveç Türkiye’ye seyahat uyarısında bulundu. ABD’den yapılan uyarıda, “Avrupa’da son dönemde yaşanan Kuran-ı Kerim yakma olaylarının ardından ABD hükümeti, vatandaşlarını teröristlerin Türkiye’deki ibadethanelere yönelik olası misilleme saldırılarına karşı uyarıyor. Çok az uyarıda bulunarak veya hiç uyarmadan saldırabilirler.”

İNGİLTERE’NİN BENZER BİR UYARISI VAR

İngiliz Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Şu anda İstanbul’da kiliseler, sinagoglar, büyükelçilikler/konsolosluklar ve Batılıların uğrak yeri olan diğer yerlere terör saldırısı tehdidi artıyor. İngiltere’nin İstanbul Başkonsolosluğu şu anda tedbir amaçlı ziyaretlere açık.” Türk makamları araştırıyor. Dikkatli hareket etmeli ve yerel güvenlik görevlilerinin tavsiyelerine uymalı, basında çıkan haberleri takip etmeli ve bu seyahat tavsiyelerine uymalısınız.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu