Haber

İHH’nın ‘Filistin’e Özgürlük Konvoyu’ yola çıktı

ABD’nin Gazze’de yaşanan insanlık trajedisine karşı İsrail yanlısı tutumu tüm dünyada büyük yankı uyandırıyor.

ABD’nin tavrını protesto etmek ve Gazze’deki sivillerin sesini tüm dünyaya duyurmak amacıyla İHH İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde “Özgürlük İçin Konvoyu” düzenlendi. Konvoy, çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve vatandaşın katılımıyla Atatürk Olimpiyat Stadı’ndan yola çıktı.

“Amerika’ya karşı tavır almak istiyoruz”

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, konvoyun yola çıkmasından önce şunları söyledi: “Bu eyleme dünyanın birçok ülkesinden katılım var. Bugün dünyaya kan ve gözyaşına son verme şansı vermek istiyoruz. ABD’nin 800 üssünün gerçek yüzünü ortaya çıkarmak istiyoruz. Dünyadaki kanı, dünya insanlarını gerçek niyetlerini ortaya koyarak birleştirmek ve dünya insanlarını dünya insanları aracılığıyla birleştirmek.” “Buna karşı bir tavır almak istiyoruz.”söz konusu.

“Meydanları terk etmeyin”

Yıldırım ayrıca Gazze’ye meydanlardan verilen desteğin önemine dikkat çekerek, şunları söyledi: ”Şu anda Gazze’ye çok az yardım giriyor. Çok az sayıda yaralı var. Dünya halklarının tepkisi üzerine bunu zorla yapıyorlar. Dünya insanlarının nabzına bakıyorlar. Bu emperyalist ve siyonist oyuna dur diyeceğiz. Bu nedenle tüm dünya halklarını ayağa kalkmaya davet ediyoruz. “Meydanları çocuklara, kadınlara ve yaşlılara bırakmayın.”O çağırdı.

“Bu zulme karşı çıkanlar sadece Müslümanlar değildi”

Özgür-Der Lideri Rıdvan Kaya “Gazze’de sadece Filistinliler değil, insanlık da katlediliyor. Sadece Müslümanlar değil, dünyanın her yerinde bu zulme karşı ister Hıristiyan, ister Yahudi, ister başka inançtan olsun adaleti savunan insanlar var. Onları da tebrik ediyoruz. “dedi.

Özgürlük Filosu Organizatörü Ann Wright, “10 ülkeden oluşan Gazze’yi Özgürleştirme ve Engelleri Kaldırma Uluslararası Komitesi’nin toplantısı için buradayım. Bugün Amerika, Kanada, İsveç, Norveç, Malezya, Güney Afrika gibi ülkelerden gelen heyetlerle birlikteyiz. 2024″ Gazze’deki ablukayı kaldırmak için yine bir gemi hazırladığımızı burada belirtmek isterim. Böyle bir konvoyu düzenlediğiniz için hepinize teşekkür ediyoruz.”sözlerini söyledi.

Konvoy 5 Kasım’da İncirlik’e ulaşacak

Filistin’e Özgürlük Konvoyu, 3 Kasım 2023’te Kocaeli ve Ankara’ya, 4 Kasım 2023’te Konya’ya, 5 Kasım 2023’te ise Adana’daki İncirlik Üssü’ne ulaşacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu