Haber

İspanya-Fransa sınırında orman yangını, bölgede 2 bin 500 hektar arazi tehdit altında

– İspanya-Fransa sınırında orman yangını

Bölgede 2 bin 500 hektarlık bir alan tehdit altında.

BARCELONA – İspanya’nın Fransa sınırındaki Girona’da çıkan orman yangınında 435 hektar alan küle dönerken, 2 bin 500 hektar alan ise tehdit altında kaldı.

İspanya’nın Fransa sınırındaki Katalonya Özerk Bölgesi’ndeki Girona kentinde orman yangını çıktı. Katalonya bölgesinden itfaiye ekipleri, 2 bin 500 hektarlık bir alanın tehdit altında olduğunu ve 135 kişinin bölgeden tahliye edildiğini bildirdi. Katalan Bölgesel Hükümeti tarafından yapılan açıklamada, yangının halen devam ettiği ve yetkililerin önceliğinin yangının Girona kentindeki turizm beldesi Llanca’ya ulaşmasını önlemek olduğu belirtildi. Katalan Sivil Savunma yetkilileri, yaklaşık 4 bin evin elektriğinin kesildiğini, Portbou ve Figueres kasabalarının ortasındaki demiryolu trafiğinin askıya alındığını, Portbou ve Fransa’ya giden ana yolların kapatıldığını duyurdu. Rüzgarın etkisiyle yayılan yangını söndürme çalışmalarına helikopterlerin keşif uçuşunun ardından başlandığı ve yangının çıkış nedeniyle ilgili soruşturma başlatıldığı açıklandı.

Avrupa için rekor sayılan İspanya’da geçen yıl 500’e yakın yangın çıktı ve 300 bin hektar arazi küle döndü. Bu yıl şu ana kadar yaklaşık 70.000 hektar arazi yok edildi.

habermalazgirt.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu