Haber

İsrail, 7 Ekim saldırılarında uluslararası medya kuruluşlarındaki foto muhabirlerinin Hamas’la bağlantılı olduğunu iddia etti

İsrail hükümeti, 7 Ekim baskınları sırasında uluslararası medya kuruluşları Associated Press, CNN International, New York Times ve Reuters için çalışan bağımsız Gazzeli foto muhabirlerinin de bölgede bulunduğunu iddia etti.

İsrail’i etkileyen gazetecilik ve medyadaki ideolojik önyargılarla mücadele etme misyonunu ilan eden sivil toplum kuruluşu Honest Reporting, dün yayınladığı açıklamasında Hamas’ın Associated Press, Reuters, CNN International ve The New York gibi medya kuruluşlarına serbestçe erişebildiğini söyledi. 7 Ekim saldırıları sırasındaki zamanlar. Gazze’de çalışan foto muhabirlerinin Hamas’la birlikte yerleşim yerlerine ‘sızdığını’ ve baskınları belgelediğini iddia etti.

SALDIRI UZUN ZAMANDIR PLANLANIYOR

Sivil toplum kuruluşu, açıklamasında 4 Gazzeli foto muhabirinin ismini belirterek şu ifadelere yer verdi:

“Hamas’ın 7 Ekim’de İsrail’e yönelik saldırıyı çok uzun zamandır planladığı artık açık: Saldırının boyutu, acımasız hedefleri ve devasa belgeleme hazırlıkları yıllar olmasa da aylar sürmüştü. Her şey dikkate alındı. hesap – vahşeti paylaşmak için konuşlandırmalar, zamanlama ve vücut kameralarının ve cep telefonu videolarının kullanılması.” kullanmak.”

“Gazetecilerin herhangi bir koordinasyon olmadan sabahın erken saatlerinde sınıra geldiklerini varsaymak mümkün mü? Yoksa planın parçası mıydılar?” Sivil toplum kuruluşu yaptığı açıklamada sorguya çekti ve o güne ait fotoğraflara yer verdi.

İSRAİL HÜKÜMETİNİN AÇIKLAMASI

İsrail hükümetinin sosyal medya hesabı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu