Haber

İsrail’in bayrağını diktiği sahnelerle ilgili gerçek ortaya çıktı: Dünyanın yüz karası haline geldiler

İsrail, Hamas baskınını gerekçe göstererek 7 Ekim’de başlattığı karşı saldırıda 34 günde 11 binden fazla sivili öldürdü.

Her gün tonlarca bombanın atıldığı Gazze’nin kuzeyi harabeye dönerken, Filistinlilerin gitmek zorunda kaldığı güney de bombaların hedefi oluyor.

İsrail ordusu “Gazze’ye girdik”Videolarına bir yenisini daha ekledi.

Görüntülerde İsrail askerleri, bir direk üzerindeki İsrail bayrağı etrafında İsrail marşını söylüyor.

‘İSRAİL’İN BASİT PROPAGANDALARINDAN BİRİ’

Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın, Semiha Şahin’in CNN Türk’te yer aldığı Zihin Çemberi’ndeki görüntülere yorum yaptı. Caşın, İsrail ordusunun her zamanki gibi basit propaganda yaptığını, ABD’nin 2. Dünya Savaşı’nda Iwojima’yı kuşatmasına gönderme yapılarak mizansen düzenlendiğini söyledi.

Caşın’ın açıklamaları şöyle:

Bu bayrak, II. Dünya Savaşı’nda Mart-Şubat 1945’te yapılan Iwojima Muharebesi’ni anmaktadır. 12 bin km2 büyüklüğünde küçük bir adadır. Amerikan savaş tarihinde en çok zayiatın verildiği yer burası. Ancak bir şey var: Iwojima adası tıpkı Gazze gibi tünellerle dolu. Japon ordusu burada çok sıkı bir tünel savaşı ve savunma yaptı.

Washington’a gittiğinizde böyle bir tören yapılıyor. Askerler bayrağı böyle kaldırıyor. Japonya’nın yenilgisinin sembolüdür. İsrail dünyaya “ABD nasıl Japonya’yı tünellerde yendiyse, biz de burada Hamas’ı yendik.”mesajı veriyor.

ABD genelkurmayı Japonya’ya çıkarsak 250 bin askerimizi kaybedeceğimizi söyledi. Çünkü Iwojima uğruna 12 bin asker kaybettiler. Onlar ne yaptı? Hiroşima ve Nagazaki’ye atom bombası attılar ve zafer meşruiyet kazandı. Bugün Gazze’ye atılan bombaların sayısı Hiroşima’nın iki katıdır.

‘MADARA OLDULAR’

Burayı alsalardı bölgeyi gösterirdi. Siperdeki askerler nerede? Ele geçirilen silah yok. Burası büyük olasılıkla güvenli bir alandır. İşte bu görüntülerle dünyaya mesaj veriyorlar.

Ne askeri olarak ne de propaganda olarak hiçbir değeri yoktur. Madara olduklarını düşünüyorum.

TİPİK PROPAGANDA EKİBİ

Emekli Kurmay Albay Ünal Atabay da askerlerden birinin kıyafetine dikkat çekerek şunları söyledi:

Asker savaş alanından değil. Kıyafetleri tertemiz. Fotoğraf ekibinin askeri. Sahadaki manevi savaş ekibi unsurunun bir modülü. Çekiliyor ve yayınlanıyor. Tipik propaganda ekibi.

haber-besikduzu.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu