Haber

İzmir’de eş cinayeti zanlısına ‘suçun sonuçlarını tam olarak algılayamıyor’ raporu

İzmir’in Ödemiş ilçesi Süleyman Demirel Mahallesi 1013 Sokak’ta ikamet eden Alzheimer hastası emekli öğretmen Vedat Emekdar, 59 yaşındaki eşi emekli muhasebeci Vasfiye Emekdar’ı evinden aldığı bıçakla boynundan ve sırtından birçok kez bıçakladı. 26 Şubat 2022 gecesi mutfak.

Komşuların ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri geldi.

Tutuklanmış

Ekipler, oturma odasında kanlar içinde kalan Vasfiye Emekdar’ın yaşamını yitirdiğini belirledi.

Olay sonrası bileğini keserek intihar etmeye çalıştığı iddia edilen eşinin yanında duran Vedat Emekdar, polise teslim oldu.

Tedavisinin ardından Ödemiş Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak gözaltına alınan Vedat Emekdar, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

“ben yaptım” dedi

60 yaşındaki Vedat Emekdar hakkında ‘kasıtlı öldürme’iddianame hazırlandı.

İddianamede; Kapıda duran Vedat Emekdar’a, olay günü kolluk kuvvetlerinin olay günü adrese gittiği, polis ekiplerinin huzurunda öğrenildi. ‘İçeri’sonraki ‘Yaptım’dedi dedi.

Olay yeri incelemesinde, evin çeşitli yerlerinde ve eşyalarında Vasfiye Emekdar’a ait kan izlerine rastlandığı kaydedildi.

Kadının ağzından ihanet mektubu yazdı

Adreste 25 santimetrelik bıçak ve 19 santimetrelik bıçak olduğu da belirtildi.

İddianamede, binanın çevresinde balkondan atıldığı sanılan tahra (budama bıçağı) bulunduğu belirtildi.

Sanığın Vasfiye Emekdar tarafından yazılan ve kendisini aldattığını belirten mektubu da adreste bulundu.

67 bıçak yarası tespit edildi

İzmir Adli Tıp Kurumu tarafından verilen raporda, Vasfiye Emekdar’ın vücudunda 67 adet kesici ve delici bıçak yarası olduğunun altı çizildi.

‘Fiilin sonuçlarını tam olarak algılamıyor’

Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nin hazırladığı raporda, sanık Vedat Emekdar hakkında. ‘kasıtlı öldürme’Suça karşı akıl hastalığı nedeniyle işlediği fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını tam olarak algılayamadığı vurgulandı.

İddianamede sanıkların ifadelerine de yer verildi.

“Böyle olmasaydı iyiydi ama oldu”

Sanık tarafından savcılıkta verilen ifadede; Eşinin kendisini aldattığını düşündüğü ve bu nedenle elindeki çakıyı bir anlık sınırla birkaç kez sapladığını söylediği belirtildi.

Daha sonra kendi bileklerini de kestiğini, maktul için aldığını söylediği tepsiyi balkondan fırlattığını, olaydan sonra eşinin ölüp ölmediğini kontrol etmediğini de ifade etti.

Ruh sağlığı için herhangi bir tedavi görmediğini ve ilaç kullanmadığını belirten Emekdar, şöyle konuştu: “Durum böyle olmasaydı iyi olurdu, ama oldu.”Söyledikleri iddianameye de girdi.

‘Raporu değerlendirin’ isteği

Savcı, toplanan deliller ve alınan ifadeler ışığında, Vedat Emekdar’ın savunmasında eşinin kendisini aldattığını iddia ettiğini ancak belge kapsamında söylediklerinin bilgili ifadeleri ve kamerayla doğrulanmadığını belirtti. Görüntüler.

Rapora dikkat çeken savcı, Emekdar’ın şunları söyledi: ‘kasıtlı öldürme’Akıl hastalığı nedeniyle işlediği fiilin jenerik anlam ve sonuçlarını tam olarak algılayamadığını ve bu fiile ilişkin davranışını yönlendirme kabiliyetinin önemli ölçüde azaldığını belirtmiştir.

‘Güvenlik sağlanmalı’

zanlı Akıl hastalığı nedeniyle işlediği fiilin genel anlam ve sonuçlarını algılayamayan veya bu fiile ilişkin davranışını yönlendirme kabiliyeti önemli ölçüde azalmış olan kişiye ceza verilmez. Ancak bu kişiler hakkında güvenlik önlemleri alınmaktadır.Unsur kapsamında denenmesi gerektiği vurgulanmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu