Haber

İZMİR’DE SKUTER KULLANAN BİN 81 KİŞİYE 461 BİN 587 TL CEZA

İZMİR’de 2022’de scooter’ı 0,20 promin üzerinde kullandığı tespit edilen 1,81 sürücüye 461 bin 587 TL para cezası kesildi. Kontrollerde durdurulan her 3 scooter sürücüsünden 1’inin ceza kesildiği bildirildi. Karayolları Kanunu’na uymayanlara ceza kesildi.

Son dönemde yaygınlaşan ulaşım araçlarından biri olan scooter kullanımına yönelik denetimler devam ediyor. İzmir’de İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, sürücülerin alkol, yaş ve hız kontrollerini sürdürüyor. Denetimler kapsamında İzmir’de 2022 yılında 0,20 promil üzerinde alkollü scooter kullandığı tespit edilen 1,81 sürücüye Karayolları Trafik Kanunu’nun 66. maddesi gereğince 427 TL cezai yaptırım uygulandı. Öte yandan, bir yıl boyunca denetimlerde durdurulan her 3 scooter sürücüsünden 1’i olmak üzere 21 bin 279 sürücüye Karayolları Kanunu’nu ihlalden cezai işlem uygulandığı bildirildi.

TOPLAM 21.279 SÜRÜCÜ HAKKINDA İŞLEM YAPILDI

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü’nün paylaştığı verilerde, 2022 yılında il genelinde 75 bin 154 scooter ve motorlu bisiklet tipi araç ve sürücünün denetlendiği, Karayolları Trafik Kanunu kapsamında 21 bin 279 sürücü hakkında işlem yapıldığı bildirildi. Süreçler incelendiğinde scooter sürücülerinin özellikle 15 yaşından önce scooter kullanmak, kırmızı ışıkta geçmek, trafik işaret ve levhalarına uymamak, yaya yolunda scooter kullanmak ve scooter kullanmak suçlarından yargılandığı belirtildi. alkol ile

KURALLARA DİKKAT

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, “24.12.2020 tarihinde Karayolları Trafik Kanunu’nda yapılan düzenleme ile ülkemizde yasal boyuta ulaşan ve özellikle gençler tarafından yoğun bir şekilde tercih edilen elektrikli scooter kullanımı, ilimizde diğer araçlar olarak düzenlenmiştir.Elektrikli scooterlar mevzuat kapsamına alınmıştır.veya e-skuterler maksimum 25 km/s hıza ulaşabilen, tekerlekli, ayaklık ve kulpları olabilen araçlardır, dikey direksiyon mekanizması içerir ve yaya olarak kullanılır.Öncelikle e-scooter sürücülerinin en az 15 yaşında olması gerekir.E-scooter’ı bisiklet şeridi olan yerlerde veya yollarda taşıt yolunda kullanmak yasaktır. Ayrıca yaya kullanımına ayrılmış yerlerde e-scooter kullanmak, akrobatik hareketler yaparak araç kullanmak, taşıt yolunun bir şeridinde yan yana ikiden fazla araç kullanmak, aynı park yerine park etmek yasaktır. araca engel olacak form ve yaya trafiği. i ve e-skuterlerde sırtta taşınabilen kişisel eşyalar dışında yük ve yolcu taşınması da yasaktır. Elektrikli scooter sürücüleri, hareket için sinyal verme ve gece görünürlüğünü sağlamak için yansıtıcı yelek vb. durumlar dışında araçlarını iki eliyle kullanabilirler. Giyinmiş olmalılar. Ayrıca elektrikli scooterlar, maksimum hız sınırı 50 km/s olan otoyollarda, şehirlerarası otoyollarda ve otoyollarda kullanılamaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu