Haber

Kadıköy’deki İşletmelerden Üniversite Öğrencilerine Ücretsiz Yemek Desteği

Kadıköy’de 30’a yakın gıda işletmesi üniversite öğrencilerine destek amacıyla mağazalarını üniversite öğrencilerine açtı. Uygulama kapsamında öğrenciler işletmelerin belirlediği gün ve saatlerde herhangi bir ücret ödemeden yemek yiyebilmektedir.

Kadıköy esnafı, yaklaşık 2 ay önce sosyal medyada ‘Kadıköy Sokak’ isimli hesabın başlattığı uygulama kapsamında üniversite öğrencilerine ücretsiz yemek servisi yapıyor. Girişime katılan işletmeler, imkanları ölçüsünde ve belirledikleri zaman dilimleri içerisinde öğrencilere ücretsiz yemek imkânı sağlıyor. Pandemi döneminde başlatılan ve sosyal medya üzerinden yapılan davetle bugün daha fazla işletme tarafından sürdürülen uygulamaya şu anda yaklaşık 30 işletme destek veriyor. Öğrenciler vegan menülerden pilavlara, fast food seçeneklerinden ev yemeklerine kadar farklı yemekleri farklı restoranlarda ücretsiz yiyebiliyorlar.

Üniversite öğrencisi Buyruk Süha Gündüz, “Bu kampanyanın çok güzel olduğunu düşünüyorum. Çünkü öğrenciler sürekli dışarıda yemek yiyemiyor. Dışarıda yemek insanı mutlu eden bir şey. Bunun dışında öğrenci sayısı artırılabilir, ders saatleri belirlenebilir. Çünkü ders saatleri ile bazı restoranların saatleri çakışıyor.” .

Ege Yenil, “Ben de kampanyayı destekliyorum, daha da artmasını diliyorum. Çünkü dışarıda yemek zorlaştı. Daha fazla kişiye dağıtılırsa öğrenciler için daha iyi olur.”

Arkadaşlarıyla yemek yiyen üniversite öğrencisi Selin Karataş, “Kampanya güzel. Her zaman değil belli zamanlarda buraya gelebiliriz. Bugün sınavlarımız bitti, onun şerefine yemek yemeye geldik” dedi. Ama ihtiyaç sahibi çok sayıda öğrenci olduğunu düşünürsek güzel bir kampanya. Biz de faydalanacağız.” “Çalışıyoruz” diye konuşun.

Öğrencilere ücretsiz yemek veren bir işletmenin yetkilisi Musa Yedikardeş, “Instagram’da Kadıköy sayfası var, bu sayfa pandemi döneminde davet yaptı. Biz de bu davete istinaden pandemi döneminde bu kampanyaya katıldık. Pandemi sonrasında da devam etme kararı aldık.Devam etme kararı alırken herhangi bir yanıt alamadık.Beklemedik.Teşekkürler saygı ve sevgiyle karşılık verdiler ve çok beğendiler.Amacımız öğrencilere destek olmak Tüm Kadıköy esnafı gibi halkımız da var. Bildiğim kadarıyla şu anda 30’a yakın firma var, bu firmalar kampanyaya katkı sağlıyor. Firmalar farklı. “Onların kuralları, mevzuatları farklı. Pazartesi günü saat 11.30 ile 13.30 arasında gelen ilk 10 öğrencimize ikramımız vardır. Sayıyı aşsak bile yine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Geldiklerinde öğrenci kimlik kartlarını gösterirler. İstismarın önüne geçmek için öğrenci kimlik kartı istiyoruz” dedi.

Kampanyaya katılan çeltikçi dükkanının sahibi Feyyaz Keserci, “Kadıköy’deki esnaf kardeşlerimiz bir araya gelerek öğrenci kardeşlerimize biraz da olsa yardım etmek istediler. Ben pilavcıyım ve elimden geleni yapmaya çalıştım. . Burada günde 13 öğrenciye bedava yemek vermeye çalışıyorum. Kontenjanımız dolduğunda öğrenci öğrenciler de bir araya geliyor.” Kardeşlerimizi geri göndermemeye çalışıyoruz” dedi. – İSTANBUL

haber-muratli.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu