Yaşam

Komplo teorilerinin odağındaki Bill Gates konuştu: Kimseye çip takmadım

Dünya, koronavirüs salgını gibi büyük bir felaketi atlattı.

Milyonlarca insanın hayatını kaybettiği salgın bununla sınırlı kalmadı, dünya düzenini değiştirecek birçok değişikliğe de neden oldu.

Ekonomiyi, tedarik zincirini, insanların ve şirketlerin çalışma şekillerini etkileyen bu salgınla birlikte onlarca komplo teorisi ortaya atıldı.

Her durumda olduğu gibi bu komploların da kahramanları dünyanın en zenginleri ve büyük şirketlerin sahipleriydi.

Bill Gates’ten komplolara yanıt

Bunların başında Microsoft’un kurucusu geliyor.

Gates, salgının başlangıcında; Salgına sebep olmakla ve aşının bulunmasının ardından aşıyı kullanarak insanlara çip yerleştirmekle suçlanmış ve bu konuda çeşitli komplolar üretilmişti.

Bir podcast yayınında açıklamalarda bulunan Gates, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

“Nerede olduğun neden umurumda olsun ki?”

Gates, komplolardan pek etkilenmediğini söyledi. “Genel olarak şikayet edecek bir şeyim yok. Ancak bazen sokakta yürürken insanlar gelip beni koronavirüsten çıkar sağlamakla suçluyorlar. ve onları takip ettiğimi öne sürüyor. B. Bu birkaç kez başıma geldi. Aslında bunu komik buluyorum çünkü nerede olduğun neden umurumda olsun ki? Peki gerçekten zamanımı böyle mi geçiriyorum? Seni takip ederek.”dedi.

“Böyle bir şeyi düşünmezdim”

Gates, şirketinin koronavirüs sayesinde kar elde etmesinin beklenmediğini söyledi. “Küresel açıdan bakıldığında bu salgından kâr elde etmem veya fayda sağlamam tamamen beklenmedik bir durumdu. Böyle bir şey asla aklıma gelmezdi.”söz konusu.

Gates, salgın azaldıkça bu komplo teorilerinin de azaldığını ancak ufak bir olayda bile yeniden komplolar üretildiğini belirtti. “ABD’de birkaç sıtma vakası vardı ve insanlar hemen beni suçladı.”İfadelerini kullandı.

pozanti-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu