Teknoloji

Korkacaksak Birlikte Korkalım: Arkadaşlarla Oynanacak En İyi 13 Korku Oyunu

Sadece korkmak için korku oyunları oynayanlar var. Bunu biliyoruz ama en azından çoğumuz tek başımıza korkmak istemiyoruz. Aniden ortaya çıkan kaygı unsurlarıyla kendi başınıza yüzleşmeniz hiç adil değil. Bunu da düşündük ve arkadaşlarınızla oynayabileceğiniz en iyi 13 çok oyunculu korku oyununu derledik. Dilerseniz başlayalım.

1. Kaçış: Birlikte

Listemizin ilk oyunu 3 kişiye kadar oynanabilen The Escape: Together. Bir evde saatlerce endişe içinde vakit geçirmek istiyorsanız Nightstuff Games’in bu yapımı size çok şey sunuyor.

2. Arka Odalardan Kaçış

Bu ‘kaçış’ kelimesinin bir anlamı var, orası kesin. Burada kaçış çalışması 4 kişiye kadar desteklenmektedir. Escape the Backrooms, odadan odaya koşmaya çalıştığınız ve korktuğunuz bir yapım. Arkadaşlarınız ile oynamak çok keyifli.

3. SCP: 5K

Anthony Shaklad’ın SCP-5000’inden ilham alan fabrikasyon bir taktik kaygı oyunu. Bildiğimiz ‘kaçak’ kaygı oyunlarına göre, elinizde silah olması SCP:5K oynarken kendinize güvenmenizi sağlar.

4. Av: Hesaplaşma

PvPvE ilginç bir kavramdır. Hem NPC’lere hem de rakiplerinize karşı mücadele ettiğiniz farklı bir konsept. Hunt: Showdown size tam olarak bunu sunuyor. Ödül avlarken kaygı unsurlarına katlanmalı ve rakiplerinize dikkat etmelisiniz. Temelde farklı olan budur.

5. Güvensizlik: Polar Hayatta Kalma

Güvensizlik: Polar Survival tam olarak bir korku oyunu değil. Peki soğuk havada hayatta kalmaya çalışmanın yarattığı gerilim kaygı uyandırır mı? Bakmıyor. Yine arkadaşlarınızla oynayabileceğiniz yapımda en çok dikkat etmeniz gereken şey soğuk (mantıksal olarak).

6. GTFO

Canavarlar var mı? Orada. Biz kaç kişiyiz? 3-5 kişiyiz. Biz ne yapıyoruz? Tarama yapıyoruz. Bunu neden yapıyoruz? Çünkü GTFO oynuyoruz.

GTFO, birinci şahıs nişancı ve korku karışımıdır. Left 4 Dead hayranlarının seveceği bir yapım olmasının yanı sıra bilgisayar başında saatlerce bağırmak sizi mahvedebilir.

7. Tuz ve Kurban

Bu yılın ilk çeyreğinde çıkış yapan Salt and Sacrifice büyük beğeni topladı. Kasvetli görünümü ve karakterimizden kat kat büyük düşmanları tarafından seviliyordu. Steam ve Switch’te çıkış yapmaması onun için bir kayıp olsa da sizin için bir engel değil.

8. Uzaylı Sürüsü: Tepkisel Düşüş

Alien Swarm: Reactive Drop -oyunun adı çok uzun- co-op platform korku oyunudur. Yayınlandığı 2017 yılından bu yana sayısız kişinin böcek avladığı yapım, Steam üzerinden ücretsiz olarak sunuluyor.

9. Derinlik

Artık bu yapımda iki seçeneğiniz var. “Korkunç köpekbalığı!” veya insan. Derinlik, denizlerin uçsuz bucaksız evrenine ulaşma şansınızdır. Dediğim gibi, arkadaşlarını avlayabilirsin ya da arkadaşın tarafından avlanabilirsin.

10. Fazmofobi

4 kişilik bir psikolojik korku oyunu olan Phasmophobia, 2020 yılının üçüncü çeyreğinin sonunda çıkışını yaptı. O günden bu yana çok sayıda oyuncu ile farklı bir deneyim alanı haline geldi. Aynı zamanda VR’ı da destekliyor ama kaç kişinin evinde VR gözlüğü var bilmiyoruz.

11. Kat 2’yi Öldürmek

Düşman dalgalarına karşı dakikalarca savunma yapmak ister misiniz? yanlış yerdesin Bunda da birebir bir durum var yani birden fazla kişi Left 4 Dead’den korkmasın. Elinde silah olana gönül yüklenir.

12. Gün Işığında Ölü

Sabaha kadar ölmeyin veya sabaha kadar kaçmayın. Bunlar senin hedeflerin. 5 oyuncuya kadar destek veren PvP oyununda saklambaç işi bulunuyor. Dört oyuncuyu bulup öldürmekten hüküm giymiş olan şahıs, oyunda en çok eğlenen kişi gibi görünüyor.

13. Ormanın Oğulları

Sons Of The Forest ilk çıkışıyla The Forest hayranları tarafından büyük beğeni topladı. Bununla da kalmayıp insanları bir süreliğine bilgisayarın önüne kilitlemeyi başardı. Ne de olsa hepimiz bir süre sıkılıyoruz ve ‘Orman oynayalım mı?’ 2 3 saat deyip oynadığı ve karşı çıktığı kayıt belgeleri var. Bunlara yenilerini eklemenin zamanı geldi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu