Haber

Muğla Kaymakamı ve Muhtarlar Termik Santralleri Ziyaret Etti

MUĞLA’nın Milas ilçesi Valisi Mustafa Ünver Böke, Yeniköy ve Kemerköy Termik Santralleri çevresindeki mahalle muhtarları ve Muğla Valisi Orhan Tavlı’yı ziyaret ederek görüşme gerçekleştirdi. Muhtarlar, elektrik üretiminin yanı sıra termik santrallerin de bölge ekonomisinin vazgeçilmez bir unsuru olduğunu belirterek, bölgede binlerce ailenin geçimini santrallerden sağladığını belirtti.

Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Milas Muhtarlar Derneği Başkanı Ersoy Yılmaz ve İkizköy İlçesi başta olmak üzere Yeniköy ve Kemerköy Termik Santralleri çevresindeki mahalleliler ile birlikte Muğla Valisi Orhan Tavlı’yı ziyaret etti. Muğla Valiliği 75. Yıl Salonu’nda düzenlenen toplantıya İkizköy Kaymakamı Muhsin Bilge, Ören Kaymakamı Bekir Keser, Çamlıca Kaymakamı Süleyman Öz, Türkevleri Başkanı Ercan Yılmaz katıldı. Mahalle Muhtarı Muhammet Kulakoğlu, Hüsamlar Mahalle Muhtarı Niyazi Dülger, Sekköy Kaymakamı Dursun Kayıhan, Bozalan Mahalle Muhtarı Dursun Kayıhan katıldı. , Çökertme Mahalle Muhtarı Ertan Konar, Bayır Mahalle Muhtarı Nazmi Şen, Pınar Mahalle Muhtarı Gürdal Kaya, Kalem Mahalle Muhtarı Mustafa Karataş, Dereköy Mahalle Muhtarı Mehmet Sarıoğlu, Yoğunoluk Mahalle Muhtarı İsa Gezer, Çakıralan Mahalle Muhtarı Zafer Gökçe, Alatepe Mahalle Muhtarı Osman Öner, Fesleğen Mahalle Muhtarı Erkan Kaba, Akçakaya Kaymakamı Haydar Yılmaz, Kultak Kaymakamı Hüsnü Kayıkçı, Zeytinköy Kaymakamı İbrahim Aykaç ve Muğla Valiliği Yönetim ve Kontrol Müdür Yardımcısı Umut Gümüş katıldı. Ziyarette, maden sahasının genişletilmesi kapsamında Akbelen Ormanı’ndaki ağaçların kesilmesine yönelik eylemler ele alındı. Termik santrallerin enerji üretiminin yanı sıra bölge ekonomisinin vazgeçilmez unsuru olduğunu kaydeden muhtarlar, bölgede binlerce ailenin elektrik santrallerinden geçimini sağladığını söyledi.

‘PROVOKAJİF EYLEMLERİ ONAYLAMAYIZ” Dışarıdan otobüsle gelen bazı şahısların kendilerini yerel halk gibi tanıtarak onlar gibi giyinip santrallere karşı hareket ettiğini söyleyen muhtarlar, bölge halkının bu durumdan rahatsız olduğunu ifade etti. Muhtarlar, köylülerin huzurunu bozduğunu söyledikleri bu provokatif eylemleri asla tasvip etmediklerini ifade ettiler.

Muğla Valisi Orhan Tavlı, söz konusu alanla ilgili kararın yargı tarafından alındığını hatırlatarak, vatandaşların can ve mal güvenliğine yönelik tüm tedbirlerin mevzuat çerçevesinde kolluk kuvvetleri tarafından alındığını söyledi. Vali Tavlı, “Bu süreçte çeşitli provokasyonlar neticesinde kolluk kuvvetlerine yönelik kışkırtıcı, çirkin ve maksatlı saldırılara karşı ilgili kurumlarca gerekli adli ve idari çalışmalar başlatılmıştır. Bölge halkına teşekkür ediyorum. bu kadar hassas olduğun için.”

haberbozcaada.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu