Haber

Murat Kurum’un kendisini kaydeden vatandaşla gülümseten diyaloğu: Sizin yüzünüzden reklam olduk

Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı saha çalışmalarına devam ediyor.

Kurum, ilçe ilçe dolaşarak vatandaşlarla buluşuyor, halkın talep ve şikâyetlerini yakından takip ediyor.

Bu kapsamda Tuzla TOKİ Konutları da faydalanıcılarıyla buluştu. Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı da Murat Kurum’a eşlik etti.

Vatandaşlara tek tek söz hakkı verdi

Toplantının açılışında konuşan Murat Kurum, bugüne kadar verdiği tüm sözleri tuttuğunu vurgulayarak, şunları söyledi: “Sorunlarınızı, talep ve taleplerinizi dinleyip çözüm bulmak için buradayım.”söz konusu.

Kurum, toplantıda vatandaşlara tek tek söz hakkı tanıdı ve onları dinledi.

‘Yanınızdayım’ mesajını verdi

Vatandaşlar sabit fiyatlarla indirim ve taksit talebinde bulundu. TOKİ yetkilileri, sabit taksitlerin TOKİ’yle değil bankalarla ilgili olduğunu, mevzuatın TOKİ’ye bu konuda yetki vermediğini hatırlattı.

Vatandaşlara,” “Seninleyim.”Mesajı veren kurum, süreci kendileri adına takip edeceğini söyledi.

TOKİ’nin önümüzdeki günlerde bu konuyla ilgili bir açıklama yapması bekleniyor.

“Dualarınızı yapmadan ayrılmayacağım”

Sosyal medyada yaptığı açıklamalarla gündeme gelen Yakup Tekin de toplantıdaydı: Tekin’i dinleyen Kurum, şunları söyledi: “Bugün sizin dualarınız ve teşekkürleriniz olmadan buradan ayrılmayacağım.”söz konusu.

Bunun üzerine daha önce şunu kullanmıştı: ” İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı olamazsınız.“” ifadelerini hatırlatan Tekin, bu sözlerden dolayı üzgün olduğunu belirtti.

Tekin, Murat Kurum’a şunları söyledi: Biz algı yaratmaya çalışanlar arasında değiliz. Geldiğiniz ve bize bu fırsatı verdiğiniz için çok teşekkür ederim” dedi.söz konusu.

“Ona inanıyorum”

Toplantının ardından Murat Kurum ve Yakup Tekin birbirlerine sarılarak vedalaştı. Daha sonra Kurum ve Tekin hatıra fotoğrafı çektirdi. Tekin, toplantı sonunda yaptığı açıklamada, şunları söyledi: Harika bir toplantıydı. Murat Kurum gelip bizi dinledi, Allah razı olsun. Bugün buradan mutlu ayrılıyorum. “Ona inanıyorum, arkasındayız.”İfadelerini kullandı.

“Her yerde reklamımız yapıldı”

Toplantıya katılan isimlerden biri de faydalanıcılardan Görkem Yavuz’du.

Toplantıda Kurum, sosyal medyada kamerasının kapalı olduğu iddialarıyla gündeme gelen Yavuz’la tanışınca şaşkınlığını gizleyemedi. Kurum ile Yavuz arasında samimi bir sohbet yaşandı.

eAvuz ile Kurum arasındaki son karşılaşmada Kurum şunları söyledi: ” Nerelisin?” diye sordu. Yavuz, ” Ordudayım. O el olayı vardı ve o kişi bendim.dedi. Kurum gülümseyerek söyledi. “Sen olduğunu?”Şaşkınlığını dile getirerek şöyle konuştu: Sizin yüzünüzden her yerde reklamımız yapıldı.”söz konusu.

Vedalaşırken Yavuz, Kurum’a şunları sordu: “Lütfen artık ortak bir karar alın ki herkes mutlu olsun.”O istedi.

“Gerek yok, yine de burada söyleyeyim.”

Yaşananları anlatan Yavuz, şunları söyledi:

“2020 seçimleri öncesiydi, o dönem Pendik Taşlıbayır’a bakan düzeyinde gelmişti, Bakan Kurum kentsel dönüşüm için oradaydı. Tabii biz de TOKİ mağduru olduğumuz için onu orada yakalama fırsatımız oldu. sadece sorunumuzu orada anlatın, kameraya kaydediyordum çünkü grup yöneticisi arkadaşlarım adına öğrenci olarak orada bulunduğum için sorunlarımızı bu şekilde ifade edebiliyorduk.

Bakan diğer arkadaşıyla konuşurken benim acı çektiğimi fark etti ve bu onun eylemiydi. ‘Gerek yok, burada söyleyeyim’ dedi. O konu kapandı. Sağ olsun başkanımız gelip benimle konuştu. ‘Gerek yok’ dedi, liderimizle güzel bir hatıra oldu. Barıştık, anlaştık, o yüzden düşünce yok. Endişelerimizi dile getirme fırsatı bulduk, geldiğiniz için teşekkür ederiz, bizi dinlediğiniz için gerçekten çok teşekkür ederiz. “Bize yaklaşımı ılımlıydı, her iki taraf için de ortak bir zemin bulmak istiyordu.”

malkara-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu