Haber

Tank Palet Fabrikasının İşletme Hakkı Devir İptali Talebi Danıştay’da Görüşüldü.

Tank Palet Fabrikası’nın işletme hakkı devrinin iptali talebi Danıştay 13. Dairesi’nde görüşüldü. CHP Küme Başkanvekili Engin Özkoç, “Sayın Savcı bizimle hemfikir olarak hem KHK’nin iptal edilmesi gerektiğini hem de işletme süresinin iptal edilmesi gerektiğini ifade etti. Bu sevindirici. Biz milletimizin menfaatlerini koruduk. Tank Paletli Dava, ordumuzun çıkarlarını koruduk. Soygun ve talana dur demek istedik. Hukuksuzluk ve hukuksuzlukların bir an önce durdurulmasını istedik. Savcımız talebimizi kabul ettiğini beyan etti. Milletimizin hakkını ve hukukunu savunmaya devam edeceğiz” dedi.

Danıştay 13. Dairesi bugün “Tank Palet Fabrikası’nın işletme hakkı devrinin iptali talebini” görüştü. Duruşmaya CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç da katıldı. Duruşmanın ardından Danıştay huzurunda açıklama yapan Özkoç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik ile birlikte; belirtti:

“SAVCI HEM CUMHURBAŞKANI KARARININ İPTALİNİ HEM DE OPERASYONEL DEVRİNİN İPTALİNİN GEREKLİ OLDUĞUNU İFADE ETTİ”

“Bugüne kadar Tank Palet’in özelleştirme sürecinin yasal olmadığını savunuyorduk. Tank Palet Fabrikası’nın olduğu kısmın yasal olmadığını söylüyorduk. Bu ihale iptal edilmeli. Çünkü protokolü değil, unsurları biliyoruz.” İhalenin bize bildirildiği üzere yerine getirilmediğini mahkemeye bildirdik.

Haklılığımızın ilişkisinden şöyle bahsedebilirim: Sayın savcı da bizim haklılığımıza katılarak hem Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin hem de iş bölümünün iptalinin gerekliliğini dile getirdi. Bu sevindirici.

“TANK PALET DAVLAMA SÜRECİNDE MİLLETİMİZİN ÇIKARLARINI KORUMUŞTUK, ASKERİMİZİN ÇIKARLARINI KORUMUŞTUK”

Ancak değerli avukatımız oradaki mahkeme heyetinden özellikle bir şey istedi. Bu süreçte yapılan protokol, tüm basından, kamuoyundan ve TBMM’den kapalı olarak yapıldı. Ancak milletimizin çıkarları laftadır. Ordumuzun milli varlığı sözdedir. Böyle bir protokol asla kapatılmamalıdır. Onun için avukatımız bu protokolün mahkemeye sunulması gerektiğini, adaletin ve hukukun üstünde bir şey olamayacağını, en azından mahkeme heyetinin bu protokolü görmesi gerektiğini ve örtü örtüsü ile ne yapıldığının mahkeme heyeti tarafından bilinmesi gerektiğini söyledi. ve gerekçeli karar ve ilişkide yazılmalıdır. dedi.

Bu da bizim için çok değerli. Burada Tank Pisti Davasında milletimizin çıkarlarını koruduk, ordumuzun çıkarlarını koruduk. Ethem Sancak ve BMC’deki soygun ve talana dur demek istedik. Usulsüzlüklerin ve hukuk ihlallerinin bir an önce durdurulmasını istedik. Savcımız talebimizi kabul ettiğini beyan etti. Bundan çok memnunuz. Milletimizin haklarını savunmaya devam edeceğiz.”

sereflikochisar-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu