Haber

TİP İstanbul Milletvekili Adayı Ahmet Şık’ın Selahattin Demirtaş ve HDP ile ilgili söylemleri ittifakı karıştırdı! Hemen özür diledi

Türkiye İşçi Partisi İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Ahmet Şık ile sokakta bir vatandaş arasında geçen diyalog tartışma yarattı. Şık, TİP’in de üyesi olduğu Emek ve Özgürlük İttifakı’nın çatı partisi olan ve hakkında açılan kapatma davası nedeniyle Yeşil Sol Parti olarak seçimlere giren HDP’ye yönelik çarpıcı ifadeler kullandı.

“SELAHATTİN BUGÜN BİZİ MUTLU ETTİ”

Görüntülerde bir vatandaşla konuşan Şık, “Bugün Selahattin bizi katletti, sanki aynı ittifaktaymışız gibi aynı ittifak içindeyiz. Selahattin’i çıkarın HDP ortada kalır” dedi. Hasip Kaplan’dan “HDP’yi Türk yönetmesin” Vatandaşa açıklamalarını hatırlatan Şık, “Bundan ben de rahatsızım. Gerektiği kadar Türk faşistleri var, Kürt faşistleriyle işim olmaz.” cevabı verir.

“İçtenlikle özür dilerim”

Videonun sosyal medyada gündem olmasının ardından Şık eleştiri odağı oldu. Ahmet Şık, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Düşüncemi, niyetimi ve duygumu yansıtmayan bu sözler yüzünden kırdığım tüm HDP’li arkadaşlarımdan ve Kürt halkımdan ve TİP’li yoldaşlarımdan canı gönülden özür dilerim. konuyu, olayı, olaydaki şahısları ve bağlamını anlatmaktır.Ortak mücadelemizde ve sonrasına kadar tek çabam barış ve kardeşlik arzumuzu zedelememek ve ittifakımızda yeşeren umutları gölgelememek olacaktır. ” söz konusu.

“BUNU AŞAN İFADELER BULUNMAKTADIR”

TİP’ten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Ahmet Şık’ın bugün yaptığı açıklamalar partimizin görüşlerini yansıtmamakla birlikte, milletvekilimizin bugüne kadar koruduğu mücadeleci kimliği açısından da talihsiz ve kasıtsız ifadeler içermektedir. Bu nedenle başta HDP’li arkadaşlarımız olmak üzere ittifak güçlerimizden, Kürt halkından, sol kamuoyundan ve tüm vatandaşlarımızdan özür diliyoruz.

kayapinar-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu