Ekonomi

TSE 2 Bin 316 Standardı Yayınladı

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Lideri Mahmut Sami Şahin, standartları belirleyen ülke olma yolunda atılan adımlar sonucunda 2 bin 316 standart yayınladıklarını belirtti.

Şahin, farklı sektörlerden iş dünyasının temsilcilerinin bir araya gelerek sektörlerin taleplerini dinleyerek çözüm için yol haritası oluşturacağı “TSE Sektör Buluşmaları”nın dördüncüsünü Kayseri’de düzenlemenin çok güzel olduğunu söyledi. TSE Sektör Buluşmaları” Kayseri Ticaret Odası (KTO) Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. memnun olduğunu söyledi.

TSE’nin Türk sanayicisinin hizmetinde olduğunu vurgulayan Şahin, “Bugün itibariyle Enstitü sadece ülke sınırları içinde değil, başta olmak üzere tüm dünyada aranan bir belgelendirme kuruluşu olma yolunda önemli mesafe kat etti. komşu ve çevre ülkelerde Uluslararası ve bölgesel standardizasyon kuruluşlarının karar alma mekanizmalarındaki etkinliği Bu sayede TSE, tüm dünyada geçerli olacak standartların hazırlanma sürecine Türk sanayicisinin katılmasına olanak sağlıyor” dedi.

TSE’nin verdiği belgelerin Avrupa’da ve dünyada kabul gördüğünü belirten Şahin, “TSE olarak helal belgelendirme laboratuvar altyapısında akreditasyonumuzu 2022 yılında tamamladık. Akreditasyonumuz ile Gebze Biyogenetik ve Beslenme Laboratuvarımız Türkiye’nin ilk laboratuvarı oldu. Türkiye’de ilgili standart kapsamında Helal Akreditasyon Belgesi almaya hak kazandık.” dedi.

“110 binin üzerinde test ve kalibrasyon sertifikası ile hizmet veriyoruz”

Enstitülerinin iş dünyasının ihtiyaçları doğrultusunda önemli hizmetler sunduğunu belirten Şahin, şöyle konuştu:

“İş dünyamızın ihtiyaç ve beklentileri doğrultusunda 11 ilde 17 farklı yerleşkede 23 test ve 3 kalibrasyon laboratuvarı ile ulusal ve uluslararası akreditasyon çerçevesinde 110.000’den fazla test ve kalibrasyon sertifikası ile hizmet veriyoruz. Sonuç olarak standartları belirleyen ülke olma yolundaki adımlarımızın 2 bin 316 standardını yayınladık 20 bin çalışma belgesi, 9 bin idari sistem belgesi, 30 bin hizmet yeri belgesi, 20 bin eğitim belgesi hazırladık ithalat denetimlerimiz ile bunun önüne geçtik standartlara uymayan 5 bin 149 eserin Türkiye’ye girişi.Ülkemizin gururu Togg’s Araç Tip Onay Test süreçleri, prototip aracın hazırlanması, ön testler ve tip testleri, dokümantasyon ve sertifikasyon çalışmalarını gerçekleştirdik.”

KTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy da “Yeşil Mutabakat” sürecinin Türkiye’nin yeni kalkınma ve zenginleşme gündemi olarak kabul edilmesi gerektiğini belirtti.

Bu sürecin Türkiye için birçok fırsatı barındırdığına işaret eden Gülsoy, “Üretici firmalarımızın uyumunu hızlandırmak amacıyla Orta Anadolu Kalkınma Ajansımız tarafından da tematik bir teknik güçlendirme programı uygulanıyor. Açık olacak. Kapsamında Programın 20 imalatçı firmamıza baz alınmasını hedefliyoruz” dedi. söz konusu.

Toplantı, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ve Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın konuşmalarının ardından yapılan sunumlarla sona erdi.

guneysinirhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu