Haber

Tunç Soyer: “İzmir bir fuarlar şehridir’ vizyonuna görev icabı değil, gövdemiz ve yüreğimizle inanıyoruz

Avrupa’nın en büyük moda fuarlarından IF Wedding Fashion İzmir kapılarını açtı

Avrupa’nın en büyük moda fuarlarından biri olan IF Wedding Fashion İzmir, 16. sefer dünyanın dört bir yanından iştirakçi ve ziyaretçisiyle kapılarını açtı. İzmir’in Türkiye gelinlik üretiminin yüzde 70’ini tek başına yaptığını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer, “Yaklaşık yüz yıl önce İktisat Kongresi ile temelleri atılan ‘İzmir bir fuarlar şehridir’ vizyonuna görev icabı değil, gövdemiz ve yüreğimizle inanıyoruz. Bu yüzden İzmir’in her bir tüccarı, sanayicisi, iş insanı ve esnafı bizim yol arkadaşımızdır” dedi.

IF Wedding Fashion İzmir – 16. Gelinlik, Damatlık ve Ağabeye Giysi Fuarı, Fuar İzmir’de kapılarını açtı. Geçen yıla oranla katılımcı sayısı artan ve yüzölçümü yüzde 30 büyüyen IF Wedding Fashion İzmir’in açılışına İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer ile Kemalpaşa Kaymakamı Musa Sarı, İzmir İtalya Konsolosu Valerio Giorgio, İzmir Ticaret Odası İdare Heyeti Lideri Mahmut Özgener ile eşi Ayşe Özgener, Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Lideri Jak Eskinazi, Türkiye Moda ve Hazır Giysi Federasyonu İdare Heyeti Lideri Hüseyin Öztürk, Ege Giysi Sanayicileri Sanayicileri Derneği (EGSD) İdare Şurası Lideri Hayati Ertuğrul, sivil toplum kuruluşları, moda dernekleri, odaların liderleri ile temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ile modacılar katıldı.

Soyer: “ İzmir, ülkemizdeki gelinlik üretiminin yüzde 70’ini tek başına yapan bir şehir”
IF Wedding Fashion İzmir’in, kentin gelinlik sektörüne büyük katkı sağladığını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Bütün bu renkli katılım tablosu bize gösteriyor ki farklı kurumlar da İzmir’de bir ortaya gelip sinerji yaratabiliyor. Bu sinerji yalnızca kesime değil, bağlı olduğu kesimlere de iş, aş, ekmek oluyor. Türkiye’nin, dünyanın bu kasvetli, bu puslu ortamında İzmir’den umut çiçekleri açtırıyor. O yüzden gücümüz ve heyecanımız yüksek. Bu fuarları büyütmeye el birliğiyle devam edeceğiz. Moda, geleceğin Türkiyesi’nin bölümlerinin başında geliyor. Moda dalı gerçek bir katma bedel iktisadı. Türkiye genç, dinamik ve yaratıcı nüfusuyla bu dalın dünya devi olmaya muktedir. Kâfi ki biz bu eşsiz potansiyeli işlemeye devam edelim. IF Wedding, Tü rkiye’nin moda bölümünü büyütmek hedefiyle atılan en kıymetli adımlardan biri. Bu fuarla, İzmir ve ülkemizin üretim ve tasarım potansiyelini büyütmek için kararlılıkla çalışıyoruz. Bu teşebbüsü Türkiye iktisadı ismine İzmir’den başlatmış olmanın ve sürdürmenin gururunu paylaşıyoruz. İzmir, ülkemizdeki gelinlik üretiminin yüzde 70’ini tek başına yapan bir kent. Başta Avrupa ve Ortadoğu olmak üzere dünya geneline İzmir’den düğün giysileri ihraç ediyoruz. Fuarımız sayesinde üretici firmalar perakendeci, toptancı ve zincir mağazalar ile direkt bir ortaya geliyor ve Türkiye’de güçlü bir moda iktisadı oluşuyor” dedi.

“Görev icabı değil gövdemiz ve yüreğimizle inanıyoruz”
İktisadın inşa sürecinin yerelden başladığını söz eden Lider Tunç Soyer, “Ekonomi kendi kendine veya masa başında büyüyen bir şey değildir. Ekonomi, inşa edilir. Bu inşa sürecinin ilk aşaması yerelden başlıyor. Fuar İzmir, bu amaca ulaşmak için sahip olduğumuz en büyük güçlerden biri. Yaklaşık yüz yıl önce İktisat Kongresi ile temelleri atılan ‘İzmir bir fuarlar şehridir’ vizyonuna görev icabı değil, gövdemiz ve yüreğimizle inanıyoruz. Bu yüzden İzmir’in her bir tüccarı, sanayicisi, iş insanı ve esnafı bizim yol arkadaşımızdır” dedi.

Özgener: “Fuarları bir kentin en önemli büyüme motivasyonu olarak görüyoruz”
İzmir Ticaret Odası İdare Konseyi Lideri Mahmut Özgener, “IF Wedding Fashion her sene büyüyen, ağır talebe yetişemeyen, kentimize paha kazandıran bir marka. Fuarın bu büyük muvaffakiyetinde, elbette kentimizin gelinlik, ağabeye ve damatlık kesiminde dünyanın en kıymetli merkezlerinden biri olmasının büyük tesiri var lakin öte yandan bölümün gelişiminde fuarımızın tesiri de çok kıymetli. Oda olarak bölümün daima bir adım daha ileriye gitmesi için uzun yıllardır yürüttüğümüz farklı projelerle firmalarımıza dayanak oluyoruz. Fuarları bir kentin en kıymetli büyüme motivasyonu olarak görüyoruz” dedi. Özgener, fuar iştirakçilerine verecekleri takviyeleri artırarak sürdüreceklerini söyledi.

Eskinazi: “Avrupa’daki milyonlarca kişi Türk gelinlikleriyle evleniyor”
Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Lideri Jak Eskinazi, “Pandemi süresince gerçekleştiremediğimiz ve sektöre zarar veren bu süreç sonrasında; yeniden başladığımız bu fuar sayesinde İzmir, Avrupa’dan Orta Doğu’ya Kuzey Afrika’ya kadar dünyanın birçok noktasına ihracat gerçekleştiriyor. Moda denince ilk akla gelen ülke İtalya’daki birçok üretici Türkiye’den alıyor, Avrupa’daki milyonlarca kişi Türk gelinlikleriyle evleniyor” diye konuştu.

Öztürk: “İzmir’in aydınlık yüzü sektöre yansıyor”
Türkiye Moda ve Hazır Giysi Federasyonu İdare Konseyi Lideri Hüseyin Öztürk, “Enerjisi yüksek olan bir kentte, enerjisi yüksek bir sektörde yerel sivil toplum örgütleri yerel yönetimle bütünleşen bir fuardayız. Her geldiğimde sanki dün başlamış gibi bir heyecan. Büyük bir tecrübe görüyorum, bu bizi heyecanlandırıyor. Dünyada ne olursa olsun İzmir aydınlık yüzünü yaşadığı coğrafyaya ve sektörlere birebir yansıtıyor. Bu bize umut veriyor. İzmir’i, bu fuarı çok önemsiyoruz” dedi. Ege Giysi Sanayicileri Sanayicileri Derneği (EGSD) İdare Konseyi Lideri, Türkiye Moda ve Hazır Giysi Federasyonu İdare Şurası Lider Yardımcısı Hayati Ertuğrul ise Lider Tunç Soyer ile fuara dayanak verenlere teşekkür etti.

Açılış sonrasında Lider Tunç Soyer ile beraberindeki heyet, stantları gezerek fuar iştirakçilerine başarılı bir fuar diledi.

Türkiye ve 10 ülkeden 222 katılımcı
Bu yıl Türkiye’nin dört yanından farklı kentlerden, Amerika, Almanya, Kanada, Hong Kong üzere ülkelerin de ortasında bulunduğu 10 ülkeden ağabeye giysi, gelinlik, damatlık, aksesuar ve çocuk giysi eser kümelerinde faaliyet gösteren toplam 222 iştirakçi fuarda yer alıyor. Fuarın, binlerce yerli profesyonel ziyaretçinin yanı sıra dünyanın dört bir yanındaki yüzü aşkın ülkeden 3 bine yakın yabancı ziyaretçiye de konut sahipliği yapması bekleniyor. Firmaların mevcut pazarlardaki hissesinin ve potansiyel pazar niteliğindeki ülkelere yönelik ihracatın arttırılması ile ihraç eserlerinin çeşitlendirilmesi emeliyle Ticaret Bakanlığı koordinatörlüğünde, Ege İhracatçı Birlikleri ve İzmir Ticaret Odası organizatörlüğünde IF Wedding Fashion İzmir ile paralel olarak üç gün sürecek iki farklı alım heyeti programı da d&uu ml;zenlenecek. Alım heyeti programlarında Avrupa’dan Amerika’ya dünyanın dört bir yanındaki ülkelerden heyetler İzmir’e gelerek iştirakçilerle iş görüşmeleri yapacak. Fuar kapsamında 18 defile yapılacak. Gelinlik Tasarım Yarışması’nda geçen yıl ödül kazanan Hasancan Meşelik’in “Performans Defilesi” ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Bu yıl “modaverse” temasıyla yapılan Gelinlik Tasarım Yarışı’nın kazananları da düzenlenecek merasim ile aşikâr olacak.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu