Haber

Türkiye’deki depremlerin ardından İsrail Hahambaşısı fetva yayınladı.

Kahramanmaraş merkezli dünyayı şoke eden depremlerin ardından Türkiye’ye en çok arama kurtarma ekibi gönderen ikinci ülke, 725 personel görevlendiren Azerbaycan’ın ardından İsrail oldu. Türkiye’ye gelen arama kurtarma ekipleri, deprem bölgesindeki enkazda çalışma başlattı.

167 kişilik ana grup ve arama kurtarma köpeklerinin ardından İsrail, deprem bölgesine sahra hastanesi kurmak üzere doktor, hemşire ve diğer sağlık görevlilerinden oluşan 230 kişilik yeni bir grubu da gönderdi.

“ŞABAT GÜNÜ ÇALIŞMAYA DEVAM EDİN”

Öte yandan İsrail’in en yüksek dini otoritesi olan İsrail Hahambaşılığı’ndan yapılan açıklamada, arama kurtarma çalışmalarına katılan İsrailli grupların, Yahudiler için kutsal kabul edilen Şabat günü çalışmalarına devam etmesi gerektiği belirtildi.

ŞABAT NEDİR?

Yahudi dini inancına göre; Evrenin yaratılışı altı gün sürdü ve yedinci gün Yaradan istirahat etti ve o günü Yahudiler için kutsal saydı. Bu nedenle Yahudiler, Gregoryen takviminde bir Cumartesi gününe denk gelen Şabat’ı bir ibadet ve dinlenme günü olarak kabul ederler. Yahudiler bu günü dinlenerek, Tevrat okuyarak ve dua ederek geçirirler.

kovancilar-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu