Haber

UEFA, Galatasaray’a stadyum olaylarından dolayı para cezası verdi

Temsilcimiz Galatasaray’ınŞampiyonlar Ligi’nde deplasmanda Manchester UnitedMağlup olduğu maçın ardından para cezasına çarptırıldı.

CEZA VERİLDİ

UEFA Disiplin Komitesi, Galatasaray’ın Farklı sebeplerden toplam 51 bin 500 euro para cezası verdi. Sahaya zarar vermekten 30 bin euro, meşale yakmaktan 3 bin 500 euro, zarar verici hareketlerden 8 bin euro, taraftarları rahatsız etmekten ise 10 bin euro ceza kesildi.

BİLETLER SATILMAYACAK

Sahaya eşya atılması nedeniyle kulübe bilet satışında da kısıtlama getirildi. Karara göre Galatasaray’ın Bir sonraki Avrupa Kupası maçında deplasman taraftarlarına bilet satmalarının yasaklandığı açıklandı. Ancak bu cezanın iki yıl ertelemeye tabi olacağı da eklendi.

MANCHESTER UNITED’IN ZARARLARI TAZMİN EDİLECEK

UEFA’nın aldığı karar doğrultusunda; Galatasaray’ın‘ile ilgili Manchester United Tazminat ödemek zorunda kalacak. Karar, Galatasaray taraftarlarının maçı iç saha tribününden izlemesi nedeniyle alındı. İngiliz basınına göre maçı ev sahibi takımın seyirci alanından 2 bin Galatasaray taraftarı izledi. Bu durumun sonucunda Galatasaray Manchester United ‘ye 51.000 Euro tazminat ödemek zorunda kalacak. Galatasaray, taraftarlarının statta verdiği zararı telafi etmek için Manchester United ile temasa geçerek İngiliz ekibiyle görüşecek.

Kaynak: Haberler.com / Spor

habernarlidere.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu