Teknoloji

Üniversiteler ve özel sektör ‘Kampüste Sektör’ ile buluşacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ankara Valisi Vasip Şahin ve ilgili paydaşların katılımıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Milli Kütüphane’de “Kampüste Sektör Programı Tanıtım Töreni” düzenlendi.

Teknolojinin ve rekabetin hızını dikkate alan Coştu, şirketlerde, araştırma merkezlerinde ve üniversitelerde hızla yüksek fiyatlar üretebilen, projelerde hızla yer alabilen hazır insan kaynağı yetiştirmenin büyük değer kazandığını söyleyerek, gençlerin bu konuda eğitim alması gerektiğine dikkat çekti. teknolojideki güncel bilgi birikimi ve sektörel uygulama deneyimi ile erken aşamada buluşturmak.

Teknoloji ekosistemindeki aktörlerin bu noktada değerli misyonlarının olduğunu kaydeden Coştu, teknoloji bilgilerini özellikle üniversite öğrencileri ile geniş ve nitelikli uzman havuzları aracılığıyla, sahadan uygulama senaryoları ile buluşturmaları gerektiğini vurguladı.

Stajlarla sağlanmaya çalışılan bu etkileşim kanalının çeşitli yenilik ve yenilikçi kanallarla derinleştirilmesi gerektiğine inandıklarını belirten Coştu, Bakan Varank’ın üniversiteleri sanayi ve teknoloji ekosistemiyle yakınlaştırma konusunda güçlü bir iradeye sahip olduğunu söyledi.

‘Teknofest’ okullara giriyor

Coştu, Bakanlığın ve ilgili kuruluşların bugüne kadar çok değerli program ve projeler başlattığını belirterek, şunları kaydetti:

“Teknofest yarışları teknoloji firmaları ile öğrenciler arasında bağın kurulduğu değerli bir platform haline geldi. Teknofest paydaşlarımız üstlendikleri teknoloji yarışmalarında gençlerle yakından ilgileniyor. Yarışmalar kapsamında teknik danışmanlık, eğitim, mentörlük gibi hizmetler sunuyorlar. ve 10 binlerce öğrencimize staj imkanı sağlıyor.’Kampüste Sektör Programı’ ile üniversite dersleri üzerinden etkileşim kanalını kurmaya başlıyoruz.Bununla en uzmanlaşmış kurumsal teknoloji olan TÜBİTAK, TÜRKPATENT ve TSE gibi kurumlarımıza kazandırıyoruz. ülkemiz firmaları, hatta dünya markaları üniversitelerimizde kredili seçmeli dersler açacak.Öğrencilerimiz Türkiye’nin önde gelen kurum ve kuruluşlarının bilgi birikimlerinden ve uzmanlarından yararlanma fırsatı bulacaklar.”

Öğrencilerin ilgili teknoloji alanlarındaki son gelişmeleri ve sektörel uygulamaları öğreneceklerini belirten Coştu, kurslar sonunda staj ve hatta iş bulma imkanlarına sahip olacaklarını vurguladı.

“Öğrencilerimiz milli teknolojiyle bağlarını güçlendirsin”

Zekeriya Coştu, öğrencilerin ilgili teknoloji alanlarında daha yetkin ve fiyat üretmeye hazır hale geleceğine dikkat çekerek, şunları kaydetti:

“Bu bahar döneminin prestijiyle programımıza 20 üniversite ve 20 kurumsal paydaşın katkılarıyla başladık. Bakanlığımızın yeni platformu olan Milli Teknoloji Akademisi ile gençlerimizi buluşturmak için ilk etapta 36 ders hazırladık. paydaş şirket ve kurumlar, müfredat ve içeriklerin hazırlanmasında, derslerin işlenmesinde ve öğrencilerle kaliteli bağlar kurulmasında gönüllülük esasına dayalı misyonlar üstlenmektedir.Üniversitelerimiz de öğrencilerin bu imkanlardan yararlanabilmesi için gerekli girişimlerde bulunmaktadır. Programın ulaşmasını hedeflediğimiz boyut olarak bize ayrı bir heyecan veriyor.Teknofest ile yakaladığımız ulusal ölçekteki etkiyi bu program ile hayata geçireceğiz.Daha birçok firmanın katılımı ile programımızı büyük bir seferberliğe dönüştüreceğiz. Dönemin milli teknoloji atılımı ile 10 binlerce öğrencimizin bağlarını güçlendirmek istiyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu