Haber

YSK açıkladı: Almanya’da 9 noktada sandık kurulmadı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı Seçimleri ve 28’inci Dönem Milletvekili Seçimleri için yurt dışında sandık kurulması kararı alınan Almanya’da 9, 19 yerde sandık kurulması kararını iptal etti. Avrupa’da yüksek katılım oranı olan yerler. sayılarını artırmalarını emretti.

YSK’nın aldığı karara göre Dışişleri Bakanlığı Dışişleri Seçim Entegrasyon Merkezi, Biefeld, Fulda, Limburg, Mannheim, Saarbrücken, Dortmund, Siegen, Ulm ve Kiel’de sandık açılması talebinin Alman makamları tarafından onaylanmadığını bildirdi. ve seçimlere katılım oranı bir önceki seçimlere göre arttı. sandık kurulmasına karar verilen diğer yerlerde sandık sayılarının artırılması talep edildi.

Talebi inceleyen YSK, Bielefeld, Fulda, Limburg, Mannheim, Saarbrücken, Dortmund, Siegen, Ulm, Kiel
İllerde sandık kurulması mümkün olmayacağından bahse konu yerlerdeki seçim iş ve işlemlerinin iptaline karar verdi.

Kurul, Almanya Düsseldorf Başkonsolosluğu, Essen Başkonsolosluğu, Frankfurt Başkonsolosluğu, Hannover Başkonsolosluğu, Kassel Başkonsolosluğu, Karlsruhe Başkonsolosluğu, Münster Başkonsolosluğu, Nürnberg Başkonsolosluğu, Stuttgart Başkonsolosluğu, Fransa Başkonsolosluğu, Paris Başkonsolosluğu, Avusturya Başkonsolosluğu Lyon Başkonsolosluğu, Nant Başkonsolosluğu, Strazburg Başkonsolosluğu, Marsilya Başkonsolosluğu, Hollanda Deventer Başkonsolosluğu, Fransa Başkonsolosluğu Amsterdam ve Lüksemburg’daki Lüksemburg Başkonsolosluğu, sandık sayısının artırılması talebini kabul etmeye karar verdi.

Buna göre, 6-7-8-9 Mayıs’ta Düsseldorf Başkonsolosluğu için 15 olan sandık sayısı, 6-7 Mayıs’ta Essen Başkonsolosluğu için 15 olan 19’a, 8-9 Mayıs’ta 12 olan sandık sayısını artırdı. Mayıs. Frankfurt Başkonsolosluğu için 10 olan sandık sayısı 8-9 Mayıs’ta 16’ya, 8-9 Mayıs’ta Hannover Başkonsolosluğu için 6’dan 12’ye, 8-9 Mayıs’ta Kassel Başkonsolosluğu için 4’e çıkarıldı. 8-9 Mayıs’ta Karlsruhe Başkonsolosluğu için 6’dan 10’a, Münster Başkonsolosluğu için 10’a, 8-9 Mayıs’ta 8’den 10’a, Nürnberg Başkonsolosluğu için 6 Mayıs’ta 10’a kadar sandık sayısı -7. 10 olan sandık sayısı 8-9 Mayıs’ta 12’ye, 8-9 Mayıs’ta 6’dan 8’e, Stuttgart Başkonsolosluğu için 14 olan sandık sayısı 8-9 Mayıs’ta 1’e çıkarılacak. 20.

Viyana Başkonsolosluğu için 6-7 Mayıs tarihleri ​​için 8 olarak belirlenen sandık sayısı 9’a, 8-9 Mayıs tarihlerinde 5 olan sandık sayısı ise 7’ye çıkacak.

8 Mayıs’ta Paris Başkonsolosluğu için 10 olan sandık sayısı 15’e, aynı tarihte Bordeaux Başkonsolosluğu için 1 olan sandık sayısı 2’ye çıkacak. 6-7 Mayıs’ta Lyon Başkonsolosluğu için 8 olan sandık sayısı 11’e, 8 Mayıs’ta 5 olan 8’e, 8 Mayıs’ta 2 olan Nant Başkonsolosluğu için 3’e; Strasbourg Başkonsolosluğu. Mayıs ayında 5 olan sandık sayısı 10’a, 8-9 Mayıs tarihlerinde 2 olan Marsilya Başkonsolosluğu için sandık sayısı 4’e çıkacak.

Deventer Başkonsolosluğu için 6-7 Mayıs’ta 14 olan sandık sayısı 16, Amsterdam Başkonsolosluğu için 6-7 Mayıs’ta 14 olan sandık sayısı 18 olacak.

Lüksemburg Başkonsolosluğu için 6-7 Mayıs’ta 4 olan sandık sayısı 5’e, 8-9 Mayıs’ta 3’ten 5’e çıkarılacak. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu