Haber

14 Mayıs 2023 seçimlerinde cumhurbaşkanlarının oy kullandığı sandıkta kazanan kim?

Türkiye, 14 Mayıs 2023 Pazar günü Cumhurbaşkanlığı ve 28. Milletvekili Genel Seçimleri için sandık başına gitti. Ülkede kurulacak 190 bin 736 sandıkta 60 milyondan fazla seçmen oy kullandı. Sandıkların açılmasıyla birlikte oyların sayımına başlanırken, heyecanla nefesler tutuldu. Her yurttaş gibi siyasi aktörler de oy kullanmak için sandık başına gitti. Peki cumhurbaşkanlarının oy kullandığı sandıktan en çok oyu kim aldı?

LİDERLERDEN EN YÜKSEK OYLARI KİM ALDI?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Millet İttifakı Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu sandıkta en yüksek oyu alırken; Kılıçdaroğlu, adaylıktan çekildiğini açıklayan Ata İttifakı Başkan Adayı Sinan Oğan ve Muharrem İnce’nin sandıktan en fazla oyu aldı.

ERDOĞAN YÖNETİM KURULU’NDAN ERDOĞAN’A EN YÜKSEK OY

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için Üsküdar’daki Saffet Çebi Ortaokulu’nda oy kullandı. Erdoğan’ın oy kullandığı 3279 numaralı sandıkta sayım tamamlandı. Sandıkta kayıtlı 380 seçmenden 364’ü oy kullandı, 7 oy geçersiz sayıldı, 1 oy ise zarfın üzerinde işaret olduğu için açılmadan geçersiz sayıldı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhur İttifakı’nın adayı Recep Tayyip Erdoğan 212, Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu 132, Çet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Ogan 12 oy aldı. Adaylıktan çekilen Ülke Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’ye oy verilmedi.

KILIÇDAROĞLU YÖNETİM KURULU’NDAN KILIÇDAROĞLU’YA EN YÜKSEK OY

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olarak sandıkta en çok oyu aldı. Kılıçdaroğlu’nun oy kullandığı Arjantin İlköğretim Okulu’ndaki 4221 numaralı sandıkta Cumhurbaşkanlığı Seçimi için kullanılan 331 oyundan 6’sı geçersiz sayıldı. Nüfus sayımı sonuçlarına göre Kılıçdaroğlu 229 oyla birinci oldu. Cumhurbaşkanı adaylarından Recep Tayyip Erdoğan 90, Kemal Kılıçdaroğlu 229 ve Sinan Ogan 6 oy aldı. Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilen Muharrem İnce oy alamadı.

KILIÇDAROĞLU SİNAN OĞAN DAVASINDAN ÇIKTI

Ata İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Ogan’ın oy kullandığı Kocatepe Mimar Kemal Anadolu Lisesi’ndeki 1276 numaralı sandıkta kullanılan 331 oy geçersiz sayıldı. Nüfus sayımı sonuçlarına göre Kemal Kılıçdaroğlu 278 oyla birinci oldu. Cumhurbaşkanlığı adaylarından Recep Tayyip Erdoğan 36, Sinan Ogan 14 oy alırken, Muharrem İnce oy kullanmadı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu