Haber

Büyükşehir İtfaiyesi Afetlere Karşı Gönüllü Yetiştiriyor

Ulusal ve uluslararası eğitim faaliyetleriyle adından söz ettiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü çalışmalarına aralıksız devam ediyor. 1999 yılında büyük bir afet yaşayan Kocaeli’de Büyükşehir İtfaiyesi, halkı bilinçlendirmek amacıyla afet sonrası arama kurtarma eğitimleri veriyor.

 

KURTARMA EĞİTİMİ

Son olarak Gölcük Ulaşlı İlçesi’nde ikamet eden gençlerin oluşturduğu Ulaşlı Arama Kurtarma Derneği üyeleri, Kocaeli İtfaiyesi’nden eğitim aldı. İtfaiye Daire Başkanlığı Tedbir ve Eğitim Şube Müdürlüğü Eğitim Birimi (KOBİTEM) tarafından Yangın Önleme ve Söndürme Teknikleri, İple Erişim ve Yüksek Açıdan Kurtarma Teknikleri, Çöken Yapılarda Arama Kurtarma olmak üzere üç ana başlıkta eğitim verildi.

 

UYGULAMALI EĞİTİM

Sanayi Mahallesi Ömer Türkçakal Bulvarı üzerinde İtfaiye hizmet binasının arkasında yer alan İtfaiye Eğitim Merkezi KOBİTEM tesislerinde verilen eğitimde; Dernek üyeleri, merkezdeki simülatörler aracılığıyla yürütülen teorik ve uygulamalı çalışmalarda öğrendikleri becerileri sergileme fırsatı buldu. 17 Ağustos 1999 ve 12 Kasım 1999 depremlerini yaşayan Kocaeli İtfaiyesi, edindiği tecrübelerle daha sonraki afetlerde ülkemizin diğer illerinde de hizmet vererek halkın takdirini kazanmıştır. Son olarak 6 Şubat’ta yüzyılın felaketiyle karşılaşan deprem bölgelerinde yaptığı çalışmalarla dikkat çeken Büyükşehir İtfaiyesi, bu bilgi ve tecrübesini resmi ve istekli ekiplere aktararak yaşanabilecek mağduriyetleri azaltmayı hedefliyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu