Haber

Atila Sertel’den Kamu Çalışanlarına Kira Yardımı Yapılması İçin Kanun Teklifi

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, ‘büyükşehir’ statüsünde çalışan memur ve sözleşmelilerle kamu kurum ve kuruluşları ile mahalli idarelere aylık net 2 bin TL kira ödenmesi için yasa teklifinde bulundu.

Atila Sertel, TBMM’ye sunduğu teklifte Devlet Memurları Kanununda değişiklik önererek 30 büyükşehir belediyesi sınırları içinde görev yapan memur ve sözleşmelilere aylık 2 bin TL kira yardımı teklifinde bulundu.

“BÜYÜK ŞEHİRLERE GÖREVLENENLER ‘YANDIM’ DİYOR”

Atila Sertel, bugün konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Büyük şehirlere atanan memurlar büyük sıkıntılar yaşıyor. Çünkü ev kiraları önceki yıllara göre yüzde 200-300 arttı ve memurlar İstanbul, Ankara, İzmir, Adana. “Antalya Mersin’e sevk edildiğinde ‘Yandım’ diye bağırdı. Çünkü büyük şehirlerde en düşük kiralar 7-8 bin liradan başlıyor ve memur maaşları kiraya yetmiyor. Bu nedenle Meclis’e kanun teklifi verdim” dedi.

“ÜCRETLER KİRAYA GİDİYOR”

Büyük şehirlerde görev yapan memurların perişan durumda olduğunu belirten Sertel, şunları kaydetti:

“Milletvekillerine sesleniyorum, memurların durumu içler acısı. Çocuklarıyla geldikleri büyük şehirlerde maaşlarının üçte ikisi kiraya gidiyor. Barınma yok, lojman yok. en kötü şartlarda yaşıyorlar, maaşlarının çoğunu kiraya yatırmak zorunda kalıyorlar, bunu yapma noktasında bir temel atmalarını istiyorum, Samsun, Muğla, Antalya, İzmir, Ankara ve İstanbul’da memurların başı dertte. Kanunen her biri kira yardımı olmak üzere 2 bin lira maddi destek verilmesini istiyorum.Meclise sundum.Sunum bizden,oylama siyasi partilerden.Bu konuda takviye bekliyorum. Şimdiden takviye verenlere teşekkür ediyorum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu