Haber

Yeni BMW X2 sDrive20i ve BMW iX1 eDrive20 Ön Rezervasyona Hazır

Borusan Otomotiv’in Türkiye distribütörü olduğu BMW’nin model gamında Spor Aktivite Coupe (SAC) sınıfındaki kompakt model X2 ve tamamen elektrikli kompakt SAV modeli iX1 yer alıyor; verimli içten yanmalı motor ve yeni motor seçenekleriyle bunu genişletiyor. Yeni BMW için ön rezervasyon süreci başladı

 

Yüksek Verimli İçten Yanmalı Motor Seçenekleri
Üç silindirli benzinli hafif hibrit güç ünitesine sahip Yeni BMW, 7 vitesli çift kavramalı şanzımanla bir araya getirilen bu ünite hem klasik sürüş keyfini hem de yakıt ekonomisini beraberinde getiriyor.

 

Dinamik Tasarım ve Geniş Kullanım Ömrü
Premium kompakt segmentte bir ilk olan Iconic Glow kontur aydınlatmalı altıgen BMW Böbrek Izgaraları, yeni nesil BMW X2’nin en çarpıcı dış tasarım detayları arasında yer alıyor. Yeni BMW X2’nin yeniden tasarlanan farları, mavi detaylara sahip Adaptif LED teknolojisiyle dikkat çekiyor.

 

Önceki nesline göre daha sportif ve keskin hatlara sahip olan Yeni BMW X2, boyutlarıyla da fark yaratıyor. Otomobil, ilk nesle göre 194 mm daha uzun, 21 mm daha geniş ve 64 mm daha yüksek boyutlarıyla dikkat çekiyor. Arttırılan boyutlar Yeni BMW X2’nin aks alanına olumlu katkı sağlarken, kabininde önceki nesle göre çok daha geniş bir yaşam alanı sunan otomobil, konforlu yolculuklara olanak tanıyor.

BMW markasının yarattığı SAC formu, Yeni BMW X2’nin önünden arkasına doğru uzanan ve alçalan tavan yapısıyla yan profilde vurgulanıyor. Özellikle M Sport tasarımıyla daha sportif bir görünüm kazanan Yeni BMW X2, yeniden tasarlanan arka aydınlatma grubu ve görünmez egzoz çıkışlarına sahip difüzörüyle dikkat çekiyor.

Birinci Sınıf Ambiyans ve İşlevselliği Birleştiren Kabin
Yeni BMW X2’nin kabini dinamizm ve modernliği bir araya getiriyor. Kokpitin merkezi konumunda yer alan BMW Kavisli Ekran, yüzer kontrol paneliyle tüm sisteme ergonomik erişim sağlıyor. Bu sayede sürücü, sürüş sırasında gözünü yoldan ayırmadan multimedya sisteminde dilediği değişiklikleri yapabiliyor. İç kısımda yer alan kontrol ekranı ve sesli komut araçları sayesinde fiziksel buton ve kontrollerin sayısı ciddi oranda azaltılmıştır.

 

Her unsurunda sportifliği öne çıkaran Yeni BMW X2’nin koltukları da bu durumdan etkileniyor. Elektrikle ayarlanabilen ön koltuklar aynı zamanda sürücü tarafında da hafıza özelliğine sahiptir.

 

Yeni BMW iX1 eDrive20 Uzun Menziliyle Öne Çıkıyor
Üçüncü nesliyle segmentinde standartları yeniden belirleyen yeni BMW X1, tamamen elektrikli versiyonunda sunduğu motor seçenekleriyle dengeleri değiştiriyor.

 

Yeni BMW iX1’in motor seçeneklerine eklenen eDrive20 versiyonu, otomobilin yüzde 40 Özel Tüketim Vergisi diliminde yer almasını sağlıyor. Yeni BMW iX1 eDrive20’nin ön aksında yer alan elektrik motoru 204 beygir güç üretiyor. 64,8 kWh kapasiteye sahip olan ve araç gövdesinin ortasında yer alan bataryaları sayesinde 477 km’ye varan menzil sunan Yeni BMW iX1 eDrive20, sadece 29 dakikada yüzde 10 ila yüzde 80 arası batarya şarjına ulaşıyor.

 

Yeni BMW iX1 eDrive20 İki Farklı Tasarım Seçeneğiyle Geliyor
X-Line ve M-Sport tasarım paketleriyle tercih edilebilecek Yeni BMW iX1 eDrive20, kapsamlı donanım özelliklerini bünyesinde barındırıyor. Isıtmalı Elektrikli Ön Koltuklar ve Hafızalı Sürücü Koltuğu, Panoramik Cam Tavan, Otomatik Bagaj Kapağı, Adaptif LED Farlar, BMW Live Cockpit Plus, Sürüş Asistanı ve Park Asistanı, yeni BMW iX1 eDrive20’nin öne çıkan standart donanımları arasında yer alıyor. Otomobilini kişiselleştirmek isteyen kullanıcılar opsiyonel olarak Head Up Display, 360 derece görüş sağlayan Park Asistanı Plus, yarı otonom sürüş özelliği sağlayan Sürüş Asistanı Plus ve masaj desteği sunan Aktif Ön Koltukları tercih edebiliyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu