Haber

Kısaca Edirne’den

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Sinan Tekin, Türk siyasi tarihine “postmodern darbe” olarak geçen 28 Şubat’ın 26. yıl dönümü dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

Tekin, yaptığı yazılı açıklamada, 28 Şubat darbesinin asıl hedefinin dönemin hükümetinin yürüttüğü dış politikalar olduğunu belirtti.

28 Şubat’ın, hükümeti istifaya zorlayan postmodern zihniyetler tarafından planlandığını savunan Tekin, şunları kaydetti:

“Halkımız postmodern bir çağda yaşarken bu çağda da bu isimle anılan bir darbe yaşadı. Bu darbe, merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan liderliğindeki 54. REFAHYOL hükümetini istifaya zorlayan ‘postmodern’ zihniyetler tarafından planlandı. 28 Şubat 1997 tarihinde. Halbuki milletimiz “Adalet, güzellik, iyilik ve doğrulukta bütün insanlığın ilerisinde olabilecek bir millet. Geçmişte atalarımızın yaptığı da buydu. 28 Şubat darbesini gerçekleştirenlerin hedefi REFAHYOL iktidarının izlediği kişisel dış politikaydı. Bu tabii ki İsrail’in, ABD’nin ve AB’nin çıkarlarıyla örtüşmedi.”

Milli Görüş hareketinin kurucu lideri Erbakan’ın hayattayken bir ilke imza attığını belirten Tekin, hareketin yerlilik ve milliyet esasına dayandığını vurguladı.

Saadet Partisi’nin Milli Görüş hareketinin temsilcisi olduğunu ifade eden Tekin, “Milli Görüş Hareketi, kendi varlığını koruyarak ülke genelinde hem maddi hem de manevi kalkınmayı hedefleyen, yerlilik ve milliyet merkezli bir vizyon ortaya koymuştur. inanç ve değerlerdir.Milli Görüşün tek temsilcisi Saadet Partisi’dir.Milli Görüş’ün diğer partilerinin bıraktıkları yerden her zaman vatanımıza ve milletimize hizmet etmeye hazırdır.” açıklamalarda bulundu.

28 Şubat ve benzeri girişimler milletimizin iradesi ile ilelebet yenilgiye uğratılmıştır.

Edirne 15 Temmuz Demokratik Gençlik Derneği Başkanı Veysel Güner, 28 Şubat’ın 26. yıl dönümü dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

Güner, yaptığı yazılı açıklamada, 28 Şubat ve benzeri ayaklanmaların halkın iradesine karşı duramayacağını belirtti.

Milletin iradesini gasp etmeye çalışanların her zaman önünüzde duracağını kaydeden Güner, şunları kaydetti:

“28 Şubat postmodern darbesi”, kahramanlıklarla dolu bir geçmişe ve köklü bir medeniyete sahip olan milletimizin kutsal bedellerine, millet iradesine karşı siyasi, toplumsal, ekonomik ve sosyal alanda derin izler bırakan bir darbedir. eğitim alanları. Darbe ve işgal girişimlerine karşı milletinin büyük direnişi ve azmi ile tarihin karanlık sayfalarına gömüldü. Unutmayalım ki 28 Şubat ve benzeri girişimler milletimizin iradesiyle hep yenilgiye uğratılmıştır.

Bunun en yakın örneği 15 Temmuz’dur. Milletimizin geleceğini elimizden almaya çalışan, insan haklarımızı çiğneyen bu karanlık süreçlerin yaşanmaması temennisiyle millet iradesini gasp etmeye çalışanların karşısında duracağız. yeniden ve ne olursa olsun demokrasiye sahip çıkacağız. Bu duygu ve düşüncelerle, ‘Egemenlik kayıtsız milletindir’ diyerek bizlere ışık tutan başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimizi rahmetle anıyorum. sağlıklı bir yaşam.”

ardesen-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu