Haber

Avukatın ısrarı sonuç verdi: Polis enkazdan belgeleri aldı

Hatay’da valilik kararıyla İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü yerleşkesinde yıkılan binadan çıkan tüm belgelerin toplanmasına karar verildi. Avukat Ömer Meşe’nin gözaltında tuttuğu bazı evraklar çalınmaması veya kaybolmaması için polis tarafından ele geçirildi.

t24’ten Gökçer Tahincioğlu’nun haberine göre; Enkaza gelen polis, savcılığın moloz yığınının ortasına bırakılan diğer belgelerin toplanılacağı talimatını verdiğine dair tutanak tuttu.

Hatay’daki yapıların imalat süreçlerine ilişkin belgelerin yer aldığı bina, valilik kararıyla yıkıldı. Bina tamamen yıkılmadan önce 100’den fazla dosya ve sabit diski kurtaran avukat Ömer Meşe, savcılığı bunları almaya davet etti. Bu davet sonunda savcılık belgeleri ve hard diskleri teslim aldı.

Ancak bu aşamadan sonra iki savcı izne ayrıldı. Belgeleri toplamaya devam eden Meşe, atanan yeni savcı belgeleri alana kadar enkazdan ayrılmayacağını açıkladı. Savcılık daha sonra kalan belgeleri aldı.

Ancak enkazda halen bulunan belgelerin toplanması için herhangi bir işlem yapılmadı. Meşe, belgeleri toplamaya devam ederken, savcılığa davetlerini de sürdürdü. Bunun üzerine savcılığın talimatıyla enkaza gelen polis tutanak karşılığında belgeleri teslim aldı. Kalan belgelerin toplanılacağı tutanaklarda belirtildi. (KAYNAK)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu