Haber

Başkan Sandal, “Deprem kaderine terk ediliyor”

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, 30 Ekim 2020 depreminin ardından depremzedelerin konut mağduriyetini gidermek için alınan emsal zamma ilişkin yürütmeyi durdurma kararının “kamu yararı” unsurları açısından olağandışı olmadığını söyledi. Lider Sandal, “Deprem mağdurlarımız sıfır faizli krediye ulaşamadı. İhtiyaç duyduğu kredi miktarını alamadı.

İnşaat maliyetlerinin artmasıyla birlikte ekonomi zora girdi. Bu karar mağduriyetleri de pekiştirdi. Depremzedelerimizi kaderlerine terk edemeyiz. İtirazlarımızı buna göre yapacağız.”

KAMU YARARI YOK

2020 yılında meydana gelen İzmir depremi sonrasında İzmir Büyükşehir ve Bayraklı Belediye Meclisleri tarafından alınan emsal artış kararı için TMMOB tarafından açılan davada, davacının iddiaları dikkate alınarak yürütmeyi durdurma kararı verildi. Karar depremzedelerin mağduriyetini artırırken, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal üstün kamu yararının göz ardı edildiğini söyledi.

“İTİRAZ EDECEĞİZ”

Başkan Sandal, “Bayraklı’yı vuran depremin ardından evlerine kavuşma sıkıntısı yaşayan depremzedelerimiz sıfır faizli krediye ulaşamadı. Konutlarını yeniden inşa etmek için ihtiyaç duydukları kredi ölçütlerine erişimleri yoktu. Maalesef Bayraklı’da depremzedeler kaderine terk edildi. Bu konudaki mağduriyetleri bir nebze de olsa hafifletmek adına kamu yararını gözeterek İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi ile birlikte emsali artırma kararı aldık. Bilirkişi raporlarında “üstün kamu yararı” vurgulansa da yürütmenin durdurulması kararı ne yazık ki depremzedeleri bir kez daha üzdü. İtirazlarımızı yasal süre içerisinde yapacağız. Depremzedelerimizi daha fazla mağdur etmemek için Büyükşehir Belediyemizle birlikte yanlarında olacağız ve bugüne kadar olduğu gibi bu gayretten vazgeçmeyeceğiz.”

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu