Haber

Bayraklı’dan geri dönüşüme günde 2 ton destek

Doğaya ve çevreye yönelik duyarlı çalışmalarıyla örnek oluşturan Bayraklı Belediyesi, günde yaklaşık 2 ton ambalaj atığını geri dönüştürüyor. İlçe genelindeki kurum, kuruluş, işyerleri, konut ve hizmet binalarından toplanan kağıt, karton, metal ve plastik gibi eserler ekonomiye dönüştürülüyor. Ayrıca Sıfır Atık Projesi kapsamında ilçenin üç noktasında bulunan taşınabilir atık toplama merkezleri vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Lider Serdar Sandal, “Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak istiyoruz. Bu konuda bize destek veren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

İLÇE GENELİNDE ÇALIŞMALAR

Geri dönüştürülebilir atıkları tek merkezde toplayarak hem doğaya hem de ekonomiye katkı sağlama çalışmalarını sürdüren Bayraklı Belediyesi, ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında başlattığı geri dönüşüm girişimiyle günde yaklaşık 2 ton ambalaj atığını topluyor. Gruplar, kamu kurum ve kuruluşları, konut ve işyerleri ile belediye hizmet binalarından karton, kağıt, plastik, cam ve metal atıklar toplayarak ekonomiye kazandırıyor. Her yıl tonlarca atığı geri dönüşüme kazandıran Bayraklı Belediyesi, daha yaşanabilir bir çevre ve daha temiz bir Bayraklı için şehrin üç bölgesine yerleştirdiği atık toplama merkezleriyle de örnek teşkil ediyor. 75. Yıl Mahallesi Sevgi Yolu ve Haşim İşcan Caddesi’nde bulunan taşınabilir atık toplama merkezleri de vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

“DAHA YAŞANABİLİR BİR BAYRAK İÇİN”

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Çevre kirliliğinin önlenmesi, atık olarak değerlendirilen malzemelerin geri dönüştürülerek ekonomiye kazandırılması ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakılması hepimizin sorumlu olduğu önemli görevlerimizden biridir. Bayraklı Belediyesi olarak atıkları kaynağında ayrıştırarak topluyor ve geri dönüştürüyoruz. “Daha yaşanabilir bir Bayraklı ve gelecek için geri dönüşüme destek veren tüm ilçe sakinlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

selcuk-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu