Ekonomi

Türkiye’den KKTC esnafına 150 milyon lira kredi

Çalışma ziyareti için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) bulunan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “KKTC’deki yatırımlarımızı genişletmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”söz konusu.

12. Türkiye-KKTC Ortak Komite Toplantısı’na Bakan Yardımcıları, Bakanlık bürokratları ve 150 kişilik iş adamından oluşan bir heyetle katılan Ticaret Bakanı Bolat, toplantının ardından KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu ile bir araya geldi. “Ortak Komite Mutabakat Zaptı”, İki Ülke Arasında İşbirliği Protokolü ve “KKTC’ye İthal Edilen İşlerin Kontrolüne İlişkin İşbirliği Protokolü”Çıplak imzasını attı.

İmza töreninin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Bolat, Türkiye’nin KKTC’ye yaptığı 360 milyon dolarlık yatırımı yeterli bulmadığını belirtti. “KKTC’deki yatırımlarımızı genişletmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”dedi.

Türkiye ile KKTC arasındaki ticaret hacminin 2,5 milyar dolara ulaştığını belirten Bolat, ana hedeflerinden birinin önümüzdeki yıllarda ticaret hacmini artırmak ve KKTC’nin bu ticaretteki payını genişletmek olduğunu kaydetti.

KKTC ESNAFINA KREDİ

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, KKTC esnafına kredilerle ilgili müjde vermek istediğini söyledi; Türkiye’nin 2024 yılında KKTC esnafına 150 milyon liralık TESKOMB kredisi sağlayacağını açıkladı.

Bolat, 5 yıl vadeli, yüzde 25 maliyetle ve 6 ayda bir ödeme planıyla firma başına üst kredi limiti olarak 650 bin lira kaynak sağlayarak esnafın finansmana erişimini sağlayacaklarını belirtti. KKTC’ye gerçekleştireceğimiz bu çalışma ziyaretinin faydalı olmasını temenni ediyor, her birinize teşekkür ediyorum.”dedi.

KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Amcaoğlu, KKTC’nin ihracatı, üretimi ve üretim modellerinin geliştirilmesi konusunda atılacak adımları tamamlamak için uzun süredir çalıştıklarını anlatarak, kapıların açılması açısından Türkiye’nin vizyonunun değerli olduğunu kaydetti. KKTC’nin ihracat ve üretim yoluyla dünyaya açılması.

mahmudiye-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu