Haber

Gazeteci Latif Şimşek’i Canlı Yayında Dayak İddiasıyla 11 Ay Hapis

FAHRETTİN ÖZTÜRK

“Kasten yaralama” ve “hakaret” suçlarından yargılanan Emrah Topal’a, Demokrat Parti (DP) Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ile gazeteci Latif Şimşek’in Enginyurt ile birlikte gelip Latif’i darp ettikleri iddiasıyla toplam 11 dava açıldı. Şimşek, bir televizyon programında yaptıkları tartışmanın ardından. ay hapis cezasına çarptırıldı.

DP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, 6 Ağustos 2022 günü saat 22:00 sıralarında TV100 kanalında canlı yayına katıldı. Yayın sırasında gazeteci Latif Şimşek ile arasında tartışma çıktı. Enginyurt’un savunması olduğu belirtilen Emrah Topal, Latif Şimşek’e yürüyerek saldırmış ve darp etmişti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Emrah Topal hakkında ‘basit yaralama’, ‘tehdit’ ve ‘hakaret’ suçlarından toplam 1 yıl 1 aydan 5 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı. İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi’nde

Bugün görülen duruşmaya müşteki Latif Şimşek ile sanık Emrah Topal katılmazken, tarafların avukatları hazır bulundu.

Latif Şimşek’in avukatı, esasa ilişkin bir önceki ifadeye karşı yazılı ve sözlü açıklama yaptıklarını ve ifadelerini tekrarladıklarını söyledi.

“TARTIŞMAYI BAŞLATMAK İSTEDİM”

Sanık Topal’ın avukatı ise esas hakkındaki mütalaasında, müvekkilinin olayla hiçbir ilgisi olmadığı halde tartışmayı izledikten sonra stüdyoya girdiğini ve amacının görüşmeyi bölmek olduğunu savundu. tartışma. Sanık avukatı, “Müvekkil Latif Şimşek’i koltuğa çekti ama Latif Şimşek ‘Sen kimsin’ gibi sözler söylediği için hamleyi yaptı ve bu konuda lehindeki kararlardan yararlanmasını talep ediyoruz. Talep ediyoruz. müvekkilinin beraatine.”

2 SUÇTAN 11 AY HAPİS

Kararını açıklayan mahkeme, sanık Emrah Topal’ın ‘tehdit’ hatası yaptığına dair kesin ve inandırıcı delil bulunmadığı gerekçesiyle bu hatadan beraatine karar verdi. Sanık Topal’ı ‘kasten yaralama’ ve ‘hakaret’ suçlarından 11 ay hapis cezasına çarptıran mahkeme, bu cezada takdir ve iyi hal indirimine yer olmadığına karar verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu