Sağlık

Hamileyken hamile kaldı: Biri diğerinden 4 hafta büyüktü…

İngiltere’nin Herefordshire kentinde yaşayan 30 yaşındaki Sophie Small, yapılan tarama sırasında bebeklerinin anne karnında farklı boyutlarda olduğunu görünce şaşkına döndü.

The Sun’dan Habertürk’ün haberine göre Darcy 1 kilo 871 gram, Holly ise 2 kilo 750 gram olarak dünyaya geldi. Sophie Small’a bunun, ilk hamilelikten sonra yeni bir hamileliğin meydana geldiği süperfetasyon adı verilen bir durum olduğu söylendi.

‘İKİZ BEKLİYORDUM AMA…’

Sophie, “Baş ağrılarım yüzünden hamile olduğumu çabucak anladım, ama olmayabileceğimi de düşündüm, bu yüzden denemeye devam ettik. Darcy’ye hamile kaldıktan sonra çok kötüydü. Yedi haftada sekiz kez hastaneye kaldırıldım ve 120 saat hamile kaldım” dedi. IV’ler Farklı aşamalarda büyüyen iki bebek taşıyordum ama bu “Biz bilmiyorduk. Neden bu kadar hastalandığımı anlayamadılar. Yedi haftalık hamileyken tarama yaptırdım ve durumun biraz farklı olduğunu söylediler. İkiz bekliyordum ama biri diğerinden daha büyüktü. Bir şeylerin ters gittiğini anladılar. Her bebeğin kendi kesesi ve plasentası vardı. Ama neden ikizlerden biri diğerinden daha büyüktü?” olduğunu anlamadılar.

Doğduklarında ikisi arasında yüzde 35’lik bir büyüme farkı vardı ki bu çok büyük bir farktı. Dört hafta arayla hamile olduğumu böyle anladılar” dedi.

DARCY BEBEĞİ İKİ DAKİKA DAHA BÜYÜK, DÖRT HAFTA KÜÇÜK

Aynı zamanda altı yaşındaki Oscar’ın annesi olan Sophie, artık iki yaşındaki ikizleri hakkında şunları söyledi: “‘Darcy iki dakika daha yaşlı ve dört hafta daha genç’ dediğimde insanlar deli olduğumu düşünüyor.” Bazı insanlar ikiz olup olmadıklarını sorguluyor.”

haberkigi.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu