Haber

Hamit Altıntop: “Yalnızca futbolcular değil, teknik direktörlerimiz de yurt dışında çalışmalı”

Antalya’da başlayan ‘Antalyaspor’un ev sahipliğinde düzenlenen WinterLeague Convention’ etkinliğinin ilk günü önemli konuklar ve konularla geride kaldı. Panele konuşmacı olarak katılan TFF Milli Takımlar Sorumlusu Hamit Altıntop, “Sadece futbolcular değil teknik kadromuz da yurt dışında çalışmalı” dedi.

Spor Bilimi ana forum başlığı altında gerçekleştirilen ‘Futbolda Antrenörlerin Eğitimi ve Gelişimi’ konulu panelde TFF Teknik Koordinatörü Erden Or, UEFA Teknik Gelişim Lideri Frank Ludolph ve TFF Milli Takımlar Sorumlusu Hamit Altıntop konuşmacı olarak yer aldı. Başarıya imza atan Türk antrenörler olduğunu vurgulayan Altıntop, “TFF’nin antrenörlük programları ile sadece futbolcu ihraç eden değil, Avrupa’ya da antrenör gönderen bir ülke olmak istiyoruz.” Altıntop, “2020’de başlattığımız yeni programla genç teknik direktörlerimiz de sahneye çıkmaya başladı. Süper Lig’de yer almayan hocalarımız da fazla mesai yapıyor. Burada sağlıklı bir rekabet ortamı oluşturmak en değerli amacımız. Sadece yurt dışına oyuncu ihraç etmekle kalmayıp en değerli teknik direktörlerimizin de liglerde sahneye çıkmasını istiyoruz.UEFA ile inanılmaz geri dönüşler yapıyoruz.En büyük paydaşımız.Aktif futbolu bıraktıktan sonra artık Türkiye’yi değerlendirmeye karar verdim. teknik direktör olarak değil genel resim ve bu anlamda ilerleyebilme.Türk futbolunun eksik noktalarını daha önce görmüştüm.Bana sorumluluk verildiğinde de sorumluluk verildi.Aslında kafamda resim vardı.Baktığımız zaman çok değerli hocalarımız var çok değerli başarılara imza atmışlar bunları hangi kurallar çerçevesinde yaptıklarına bakmalıyız kısıtlı imkanlarla çok yeterli işler yaptıklarına inanıyorum biz tekniğin değerinin farkındayız kal yönetimi. Bu bir meslek. Çok değerli unsurları var ve çok pahalı paydaşları var ve arının birlikte hareket etmesi gerekiyor. Başarılı olmak istiyorsanız, tüm işlevlere hakim olmalısınız” dedi.

Ludolph: “Haaland örneğini dikkate almaya değer”

UEFA Teknik Geliştirme Başkanı Frank Ludolph yaptığı açıklamada, “UEFA maçlarına eleme getirdik. Standartlar belirledik. 2008’de antrenörler için uzmanlık diploması çıkardık. Futsal ve kaleci antrenörü diplomalarının detaylarını getirdik. Bu gelişme. 2020 yılında son halini aldı.Son yıllarda antrenman programlarının işleyişinde çok büyük ilerlemeler oldu.Çok değerli gelişmeler oldu.Antrenör eğitimi seviyesinde her zaman bir gelişim var.Her seferinde yeniden değer veriyoruz. Uefa ABC lisanslarına önem veriyoruz.Özellikle Türk antrenörlerin yurt dışında çalışma imkanı açıyoruz.Eski profesyonel futbolcular kadro yönetmesini biliyorlar.Bu futbolcular çok önemli eğitimler alıyorlar.Bizim tek isteğimiz Türkiye’de antrenman yapmak. Doğrusu daha çok eğitmene ihtiyacımız var.Kaliteyi ve sayıyı artırmamız gerekiyor.Kadın eğitmen sayısını ve yetkinliğini artırmamız gerekiyor.Taban, uygulaması gözden geçiriliyor A akademik olarak. Kulüpler bunun faydasını görmeli. Üye ülkelerin projelerini destekliyoruz. Bugün dünya, Haaland’ı büyüten kulüpten bahsediyor. O nesilden beş oyuncu profesyonel oldu. Bir kulübün bunu nasıl başardığı araştırılıyor. Grassroots, herkesin futbol oynaması için bir ortam yaratır. Türkiye’de tabandan gelen bir farkındalık var. Burslar ayarlayacağız. Rol modeller hayal kurmanıza izin verir” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu