Haber

Hatay seçim sonuçları açıklandı! Erdoğan ve Kılıçdaroğlu’nun oyları sallanan bölgede…

Birinci tip Cumhurbaşkanlığı seçiminde kendilerine oy vermedikleri için muhalefet partililerin ağır hakaretlerine maruz kalan depremzedeler, Hatay’da ikinci tur seçim için oy kullanmaya gitti. 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinde yüzyılın felaketiyle sarsılan bir deprem bölgesi olan Hatay, Cumhurbaşkanı olarak Recep Tayyip Erdoğan’ı açık farkla destekledi. İşte ikinci tıp seçimi sonuçları…

DEPREM BÖLGESİNDE VATANDAŞLAR OY VERDİ!

Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nin ikinci versiyonu için oy kullanma süreci Türkiye genelinde saat 08.00’de başlıyor. 17:00’de sona erdi. Kahramanmaraş’ta depremden etkilenen vatandaşlar, kurulan konteynerlerde oy kullandı.

HATAY SEÇİM SONUÇLARI

Asrın felaketine neden olan depremlerin ardından devleti bir an olsun yalnız bırakmayan Hataylı depremzedeler, yeni cumhurbaşkanını seçmek için sandıklara akın etti. İlk turda Hatay’da Cumhur İttifakı’nın oyları yüzde 48,83 olurken, Millet İttifakı’nın oyları yüzde 36,40’ta kaldı. 28 Mayıs 2023’te yapılacak ikinci tip cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sandık başına giden depremzedeler, oy kullanma sürecini tamamladı. delikanlı.

 

HATAY’DA OY VERİLECEK İLÇELER

Hatay’da ikinci tip Cumhurbaşkanlığı seçimi için Altınözü, Antakya, Arsuz, Belen, Defne, Dörtyol, Erzin, Hassa, İskenderun, Kırıkhan, Kumlu, Payas, Reyhanlı, Samandağ ve Yayladağı ilçelerinde oy kullanıldı.

DEPREM MAĞDURLARINA ÇOK AĞIR SÖZLER

Bugün yapılan ikinci cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sandık başına giden CHP’li bir seçmen, depremin en şiddetli olduğu iller Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman ve Hatay’da ağır sözler içeren sözler yazdı.

Kemal Kılıçdaroğlu’na oy verdiği görseli paylaşan CHP’linin oy pusulasının yanına “Kahrolsun Hatay”, “Yıkılsın Maraş”, “Acıyaman’ı Çekelim”, “Malatya enkazını görelim” notları bıraktığı görüldü. Annesini ve babasını kaybeden depremzedelere tepki gösteren seçmen, Kılıçdaroğlu’nun oyların yüzde 90’ını aldığı Hatay’ın Defne ilçesi için “Defne’ye selam” yazdı.


 

HATAY CUMHURBAŞKANLIĞI CANLI SEÇİM SONUÇ EKRANI

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu