Haber

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci: Milletimiz her türlü fitneden uzak, haysiyetle oy kullanıyor.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, milletin 14 Mayıs’ta olduğu gibi her türlü fitneden, her türlü fitne ve provokasyondan uzak, büyük bir olgunlukla sandık başına gittiğini ve oy kullandığını belirtti.

Kirişci, memleketi Kahramanmaraş’ın Onikisubat ilçesindeki Şehit Yönetim Ataşesi Galip Özmen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 2208 numaralı sandıkta oy kullandı.

Çocukluk arkadaşlarıyla bir araya gelen Kirişci, oylamanın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti devletinin, milletinin güçlü bir demokrasiye, önemli bir seçim kültürüne sahip olduğunu, milletin demokrasi tercihinden vazgeçmediğini ve oy sandığı.

Kirişci, dünyada Türkiye dışında hiçbir ülkede yüzde 85-90 oranında seçime katılımın olmadığını, gelişmiş ülkelerde bile seçimlere katılım oranının çok düşük olduğunu söyledi.

14 Mayıs’ta sandığa gidildiğini hatırlatan Kirişci, şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 50+1 kuralı nedeniyle geride kaldı ama 4 adayın yarıştığı bir seçim doğal olarak 2’nci tipe düştü. Şimdi burada 50+1 esası olacak. Milletin iradesi ortaya çıktı. bu akşam sandıklar kapatılıp sayımlar yapıldığında ülkenin 13. cumhurbaşkanı ve türk asrı’nın yeni cumhurbaşkanı çünkü 29 ekim 1923’ün üzerinden 100 yıl geçmiş olacak, ekim itibari ile yeni bir asır başlamış olacak. Bizim için çok önemli olan 29 Ekim 2023 millet adına devlet adına. .

Milletimiz büyük bir olgunlukla, her türlü fitneden, her türlü fitneden, provokasyondan uzak, son derece vakur bir tavırla, tıpkı 14 Mayıs’ta olduğu gibi büyük bir olgunlukla sandığa gidip oyunu kullanıyor. Sonra akşamı bekleriz ve sandıklar açıldıktan sonra bile oradaki insanların iradesine her zaman saygı duyarız. İnşallah bu gece de öyle olur. Kahramanmaraş’ın inşallah Türkiye’ye örnek olacak bir millet iradesini daha yüksek bir katılımla ortaya koyması en büyük dileğimiz ve temennimizdir. İyi şanslar, iyi şanslar.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu