Haber

Kanser teşhisi konulan ABD Savunma Bakanı Austin taburcu edildi

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, mesane rahatsızlığı nedeniyle yattığı hastaneden 11 Şubat Pazar günü acil olarak taburcu edildi. Walter’ın yoğun bakım ünitesinde tedavi gören 70 yaşındaki Lloyd Austin hakkında soruşturma başlatıldı. Kendisine prostat kanseri teşhisi konulduktan sonra Aralık ve Ocak aylarında hastanede kaldığını açıklamadığı gerekçesiyle Virginia’daki Reed Ulusal Askeri Tıp Merkezi’ne dava açıldı.

BBC Türkçe’nin haberine göre, yaşadığı sağlık sorunu nedeniyle yeniden hastaneye kaldırılan ve görevlerini yardımcısına devreden Savunma Bakanı Austin, hastaneden taburcu edildi. Bir süre sonra hastane, Austin’e yapılan testlerin ardından ‘destek bakımı ve yakın takip amacıyla’ yoğun bakım ünitesine alındığını duyurdu. Doktorları da mesane sorunlarının kanser tedavi sürecini etkilemeyeceği bilgisini paylaştı.

‘TEDAVİ SÜRECİM PLANLANDIĞI GİBİ SAKLANMADI’

Austin, 2023 yılının sonunda kanser tedavisi kapsamında ameliyat oldu. Sürece bağlı komplikasyonlar nedeniyle yılbaşı günü bacağında, kalçasında ve karnında şiddetli ağrı şikayetiyle tekrar hastaneye kaldırıldı. Yapılan değerlendirmede idrar yolu enfeksiyonu tespit edilen hasta, iki haftadan fazla hastanede kaldı.

Joe Biden yönetimi ve üst düzey savunma yetkilileri, Austin’in hastalığının ciddi olduğunu, Ocak ayında tekrar hastaneye kaldırıldıktan 3 gün sonra öğrendi. Geçtiğimiz hafta düzenlediği basın toplantısında Austin, tedavi sürecini planlı tutmadığını ve personeline bu konuda talimat vermediğini söylemişti. Austin yine de gerekli uyarıyı yapmadığı için “derin üzüntü duyduğunu” belirterek, ABD Başkanı Joe Biden’dan kişisel olarak özür diledi.

BİDEN: HASTALIĞININ CİDDİNI AÇIKLAMAMASI İDEAL DEĞİL

Savunma Bakanı, ABD ordusunun komuta zincirinde doğrudan Başkan’ın altında yer alır ve kabinenin en önemli üyelerinden biri olarak kabul edilir. Olayın ardından Lloyd Austin’in hastalığı ve hastanede kalışıyla ilgili üç soruşturma daha başlatıldı ve bu da şeffaflık ve güvenlikle ilgili endişeleri artırdı. ABD Başkanı Joe Biden, bakanının liderliğine güvendiğini söyleyerek Austin’in yanında yer aldı ancak hastalığının ciddiyetini açıklamamasının ‘ideal olmadığını’ da sözlerine ekledi. Austin, 2020’de Amerika Birleşik Devletleri’nin ilk Afrikalı-Amerikalı savunma bakanı olarak göreve başladı.

(DIŞ HABER SERVİSİ)

yesilli-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu