Yaşam

Hepimizin İzlediği Yaramaz Dennis’ten Esinlenen Gerçek Çocuğun Son Derece Hüzünlü Hikayesi

Çocukken televizyonda Yaramaz Dennis (Tehdit Dennis) Çizgi filmlerin oynadığı döneme denk gelenlerimiz var. Kırmızı bere ve siyah çizgili süveter giyen son derece yaramaz bir çocuk olan Dennis’in hikayeleri, bir neslin en sevilen çizgi filmlerinden biriydi. Onlarca yıl televizyonda yayınlandı ve milyonlarca kişi tarafından izlendi.

Dennis her türlü farklı yaramazlık Yapar, ailesi ve arkadaşlarının koyduğu kuralları çiğner, başı belaya girer, sonunda sonuçlarına katlanır ve işler düzelir. Ancak gerçek hayatta her olay sorunsuz ilerleyemez. Dennis karakterinden esinlenildi Dennis Mitchell‘ın yürek burkan hikayesi de bunlardan biri.

Başlangıçta bir çizgi roman olarak ortaya çıkan Yaramaz Dennis karakteri, illüstratör Hank Ketcham’ın oğludur. Dennisİlham aldı

Ketcham’ın karısı alice Bir gün 4 yaşındaki oğulları Dennis’in pantolonundan dışkı atarak odasını mahvettiğini söyledi. Bu, Ketcham’a karakteri yaratma fikrini verdi ve sadece beş ayda 16 gazetede yayınlanan bir hikayesi vardı. çizgi roman serisioluşturuldu.

Ancak Ketcham’ın motivasyonu, oğluna duyduğu büyük aşk ya da onu çok gözlemlemesi değildi. İlk başta bile çizgi romanDennis the Menace Öyle ki 3-4 yaşlarında bir çocuk olarak çizilen Dennis karakteri o kadar ulaşılmaz ve aşılmazdır. silahlarla oynamakannesini silahla tehdit etmek, Leylekleri birbirine bağlamak.

Çizgi roman büyük bir başarı yakalayınca bu mizah biraz daha hafifletilmeli ve televizyondaki çocuklarÇoğumuzun hatırladığı Dennis maceraları bu noktadan sonra gelişti.

Ketcham’ın yarattığı Dennis, hiperaktif ve yaramaz davranışlarıyla birçok insanı güldürdü. Ancak gerçek hayatta Dennis, ailesinin zorluklarıyla uğraşmak zorunda kaldı.

Dennis’in annesi alice O bir uyuşturucu bağımlısıydı ve babası Hank, davranışlarından dolayı sık sık işine son verilirdi. Dennis, ne annesinden ne de babasından çok az ilgi gördü ve yaramazlığı pek iyi karşılanmadı. Dennis büyürken birçok düşünceden geçti ve o 12 yaşına geldiğinde ailesi boşanmış.

Alice, boşanma davası sonuçlanmadan kısa bir süre önce 1959’da evlendi. aşırı dozda uyuşturucudanölü.

Ketcham, yeni karısı ve Dennis birlikte İsviçre Taşınmak . Dennis buraya alışmakta zorlanınca babası onu tek başına Amerika’daki bir yatılı okula gönderdi. Bu onun ilk yatılı okulu değildi. Annesi ölmeden önce, hatta çok erken yaşta yatılı okulgönderildi.

Yaramaz Dennis karakterinin yaratıcısı ve yaratıcısı Hank Ketcham, gerçek hayatta oğlu Dennis ile bağlarını tamamen kaybetmiştir.

Hank Ketcham İsviçre’de20 yıl daha ve üçüncü evliliğinden sonra Kaliforniya Taşınmak . Dennis, bu son evliliğinden olan kardeşleriyle asla tanışamayacak ve sonunda babasıyla tüm bağlarını koparacaktı. Daha sonra yarattığı çizgi roman çizgi filmlereİhtida eden ve bundan büyük başarı elde eden babası, Dennis’e ulaşmak için fazla çaba sarf etmeyecekti.

Dennis’in yalnızlık ve travma hayatı erken sona erdi.

onun sonraki yıllarda Dennis Vietnam Savaştı ve bir yıl orada kaldı. Vietnam Savaşı’na katılan birçok asker gibi o da ciddi şekilde travma geçirdi ve travma tedavi gördü. Daha sonra farklı işlerde çalıştı ve hayatındaki birçok zorluğun üstesinden gelmek zorunda kaldı. 21 yaşındaysa kanserdenhayatını kaybetti.

Gerçek hayatta Dennis, kurgusal versiyonundan çok daha az neşeli bir hayat yaşadı. Öyle ki 4 yaşındaki bir çocuğun bile başına gelebilecek bir olay tüm dünyaya anlatıldı. babası onun hikayesinden milyonlar kazanırkenDennis yaramazlığından dolayı hiç sevilmedi.

Dennis MitchellBir röportajda babası sorulduğunda, Dennis “Keşke fikirleri için benim çocukluğumdan başka bir şeyi kullanabilseydi.” dedi. Bugün Afacan Dennis çizgi filmleri hala popülerken, çocukluğu çalınan Dennis Mitchell’in gerçek hikayesini öğrenmek boğazlarımızda düğüm oluyor.

Kaynaklar: Grunge, MeTV

haber-yigilca.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu