Teknoloji

I’m Acute Safe uygulaması nedir? Nasıl kullanılır?

Merkez üssü Kahramanamaş olarak kabul edilen ve toplamda 10 ili etkileyen deprem etkisi devam ediyor. Günlük hayatımıza devam ederken bize beyin sarsıntısı gerçeğini hatırlatan bu beyin sarsıntısı, insanların önlem alma durumunu yoğunlaştırdı.

Sarsıntı sırasında bir yıkım meydana gelirse ve enkaz altında kalma gibi bir durum söz konusu ise bağlantının yapılabilmesi için bazı uygulamalar geliştirilmiştir. Bu uygulamalardan biri de AKUT uygulaması olarak bilinmektedir. AKUT İnanıyorum uygulaması deprem sonrası iletişim kurmak için çok değerli bir araç olarak görülüyor.

AKUT Sadık uygulaması nasıl kullanılır?

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki deprem ve ardından gelen artçı sarsıntılarla birlikte AFAD’dan çok sayıda uyarı geldi. AFAD’ın deprem sonrası yaptığı uyarı şu şekilde; “İletişiminizi kısa mesaj servisi (SMS) ve internet tabanlı mesajlaşma yazılımları ile gerçekleştirin”. Bu uyarının asıl sebebi enkaz altında kalabilecek vatandaşların en hızlı şekilde bulunabilmesi için kolay bağlantı sağlanmasıdır. Afet süreçlerinde iletişimin en hızlı ve verimli şekilde sağlanması değerlidir. Kesintisiz bağlantı için diğer kişilerin iletişime dikkat etmesi gerekir. Hızlı ve optimum bağlantı için geliştirilen AKUT uygulaması da bu duruma hizmet edecek şekilde geliştirilmiştir.

AKUT kısaltması ile Arama Kurtarma Derneği ve Genel Bilişim Teknolojileri Ltd. Şti. Geliştirilen bu uygulama, doğal afet durumunda bağlantının gerçekleşmesi için büyük değer taşımaktadır. Deprem, sel veya başka bir acil durumda, bilgilendirmek istediğiniz kişiye iman ettiğiniz SMS ile bildirilebilir. Ancak konumuzdaki uygulama üzerinden belirtilebilir. Bu uygulama çalışmadan önce bazı işlemleri yapmakta da fayda var. Uygulamanın ayarlar bölümünde en az 1 kişinin numarası kayıtlı olmalıdır. Sadece 1 kişi olsa bile kayıt işlemi tamamlandığında “güvendeyim” butonu aktif hale geliyor. Uygulama ekranında “güvendeyim” butonuna basıldığında GPS alıcısına göre telefonun bağlı olduğu konum belirlenir.

Telefonun GPS alıcısının önceden açık olması da birbirinden değerli önemli konuların ortasında yerini alıyor. Akut’un teklifine kıyasla farklı bir şehirde yaşayan bir akrabanın numarasını da ekleyebilirsiniz. Bu ekleme sayesinde çeşitli yerlerden sizinle iletişime geçme olasılığı artar. Uygulama kurulumundan sonra internet gereksinimi yoktur. Uygulamayı kullanmak için SMS gönderme hakkına sahip olmanız yeterlidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu