Haber

İngiltere, Rus paralı asker grubunu terör örgütleri listesine alacak

İngiltere İçişleri Bakanı Suella Braverman, “Açık ve basit, bunlar terörist” dedi. Rus paralı askerlerden oluşan Wagner kümesinin İngiltere’nin terör örgütleri listesine dahil edileceğini duyurdu.

Yerel basında çıkan haberlere göre Braverman, Wagner grubunu “Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Rusya dışındaki askeri aracı” olarak tanımladı.

“Putin rejimi yarattığı canavarla ne yapacağını düşünürken Wagner, Kremlin’in siyasi hedeflerine hizmet eden yıkıcı eylemlerine devam ediyor.” Bravermann şunları söyledi:

“Açık ve net, onlar (Wagner) teröristtir ve İngiltere çıkaracağımız talimatla bunu kanununda açıkça ortaya koyacaktır. Wagner yağma, işkence, barbarca cinayetlere bulaşmıştır. Ukrayna, Orta Doğu ve Afrika’daki eylemleri bir terör eylemidir.” Küresel güvenliğe tehdit.”

Braverman, Wagner’i yasadışı ilan ederek Ukrayna’nın Rusya’ya karşı mücadelesine destek vermeye devam ettiklerini sözlerine ekledi.

Wagner’in terör örgütü ilan edilmesine ilişkin son açıklamanın yarın yapılması bekleniyor.

Resmi olarak terör örgütü ilan edilmesi durumunda Wagner destekçileri 14 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilecek ve 2000 tarihli Terör Kanunu kapsamında mal varlıklarının dondurulması veya müsadere edilmesi gibi tedbirler uygulanabilecek.

Ayrıca Wagner’e ve toplantılarına katılmak ve onları desteklemek ve halka açık yerlerde Wagner’i temsil eden arma, logo ve bayrak taşımak da kabahat teşkil edecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu